0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

EVROLIGA: Zvezda ‘negostoljubiva’ prema Radonjiću, Bajern raznet u Beogradu sa 30 poena razlike! (VIDEO)

Objavljeno: 02.01.20 u 20:46

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su novi trijumf u Evroligi, ovog puta protiv minhenskog Bajerna.

Meč je obeležio povratak Dejana Radonjića pred crveno-belu publiku, ovog puta kao strateg na klupi Bavaraca koji su večeras meč otvorili vođstvom od 6:0, i to je bilo sve od njih.

Vrlo brzo je Crvena zvezda uspostavila ritam u napadu, ali i odbrani. Moglo se primetiti da je Zvezda igrala odbranu baš kao što je u vreme dok je Radonjić bio na njenoj klupi, pa čak i bolju.

Jedino je Greg Monro, bivši NBA as, igrao na visokom nivou, dok su sve ostale opcije Bajerna u napadu bile potpuno ‘odsečene’ i zaustavljene.

Na drugoj strani, prvi su povukli kapiten Branko Lazić i Lorenco Braun, a potom su se nadovezale novajlije Vladimir Štimac i Marko Jagodić-Kuridža.

Na ovom meču je debi u crveno-belom dresu upisao Kevin Panter i predstavio se u sasvim dobrom svetlu navijačima u Areni.

Zvezda je igrala sa puno asistencija i lakih poena u kontranapadima, što je sve proizilazilo iz dobre odbrane, te je i razlika rasla iz minuta u minut.

Očekivao se odgovor Bajerna u nastavku, ali ga nije bilo. Jednostavno, Zvezda to nije dozvolila, igrala je čitavu utakmicu u istom ritmu i u svakom trenutku je imala ideju šta bi trebalo da radi na parketu.

Zaustavljeni su visoki igrači nemačkog tima, a dobar doprinos je imala i klupa, te je i u drugom poluvremenu dobijena svaka četvrtina za konačnih plus 30.

Najbolji na ovom meču bio je Monro sa 20 postignutih poena, a ispratio ga je Vladimir Lučić sa 11. Međutim, Zvezda je imala mnogo više raspoloženih igrača, a predvodili su ih Panter i Braun sa po 15 koševa, Dejan Davidovac je ubacio 13, a Bili Beron 10 poena.

Crvena zvezda – Bajern Minhen 93:63 (25:13, 28:18, 18:15, 22:17)

Dvorana: Beogradska arena;
Sudije: Paterniko, Peres, Baumanis;
Gledalaca: 16.824.

Crvena zvezda: Kuzmić 9+7, Panter 15, Braun 15, Davidovac 13, Lazić 6, Beron 10, Dobrić 0, Jagodić-Kuridža 7, Dženkins 3, Simanić 2, Jovanović 0, Štimac 13.

Bajern Minhen: King 0, Koponen 6, Monro 20, Lučić 11, Lo 6, Đedović 0, Zipser 6, Nelson 0, Flakadori 5, Lesor 2, Huestis 2, Radošević 5.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter