Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu RTS-a gde se još jednom osvrnuo na događaje u Crnoj Gori, kao i na odluku da crveno-beli ne putuju u Podgoricu.

U nemušto napisanom saopštenju ABA lige navedeno je da će javnost biti obaveštena o daljim koracima koje će preduzeti u ovom slučaju. Zajednica lige mogla bi ovaj meč da registruje službenim rezultaom 20:0, a Čović je govorio upravo o jučerašnjim dešavanjima u ‘Morači’. Istakao je da ovakav slučaj ne postoji.


NEBOJŠA ČOVIĆ: Evo šta je rekao o registrovanju utakmice 20:0 za Budućnost i mogućnosti napuštanja ABA lige!

– Ove namere nisu bile slučajne. Imali smo avion rezervisan u subotu, odložili smo zbog nemira, zakazali smo novi let i sve vreme pratili bezbednosnu situaciju, ne želeći da upadnemo u zamku zbog tamošnjih problema. Maltene smo krivi što smo živi, ni sad ABA liga nije dala stav, samo je na zvaničnom sajtu napisano bićete blagovremeno obavešteni. To je veoma neodgovorno, nisu doneli nijednu odluku – kazao je u Čović.

Potom je prvi čovek Crvene zvezde govorio o logističkim planovima za let u Podgoricu.

Mi smo pomerali odlazak do 13.40, spremni smo bili da uzmemo i čarter let. Kompletan scenario je napravljen za Podgoricu, na poslednjoj sednici Skupštine ABA lige, iz Budućnosti su pretili direktoru Zvezde rečima ‘osvetićemo se’ istakao je Čović

VUČIĆ O ZVEZDINOJ ODLUCI: Pričao sam sa Nebojšom Čovićem!

Upitan je i o tome kakvu kaznu za šampiona ABA lige očekuje.

Nikakvu, mogu šta god hoće da urade, mi ćemo se boriti, na Skupštini ABA lige ćemo prodiskutovati. Ne želimo da kroz sport pravimo probleme koji će doneti posledice – dodao je Čović

Nije isključeno ni da se Zvezda odluči na istupanje iz lige.

Srbija može da napravi respektabilnu Košarkašku ligu i bez ABA lige. Pisali smo i Evroligi, za nastalu situaciju, svi su obavešteni kakav je scenario pripreman, ne želimo da bilo šta stavimo na stranu – rekao je Čović.

Čović je obrazložio detaljno i razloge zbog čega je odlučeno da Zvezda ne putuje u Crnu Goru.

– Videli smo šta se već nekoliko dana događa u Podgorici i u celoj Crnoj Gori. Naravno, bilo je velikih sukoba i sa policijom, između građana i policije, situacija se i dalje komplikuje. A ono što smo mi dobili još dodatno kao najavu to je da su mogući međunacionalni sukobi zbog usvajanja ovog zakona o slobodi veroispovesti. I da nas čeka, verovatno, vrlo interesantan performans u samoj hali „Morača”, na osnovu bezbednosnih informacija ili bezbednosne procene koju smo dobili od naših nadležnih organa. Crnogorski organi su rekli da je to sve u redu i sve bezbedno, međutim nije tako davno bilo, to je bilo 17. aprila ove godine kada smo od istih crnogorskih organa Uprave kriminalističke policije, direktora Veljovića, dobili da je sve bezbedno, a onda svi znate šta nam se dogodilo. Tako da naša procena je zasnovana na našim saznanjema, naših državnoih organa, i mislim da uopšte ništa nismo pogrešili. I da ponovim, jedna razbijena glava ne vredi ni dva boda ni ABA lige ni Evrolige – istakao je Čović.

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

FOTO: KK Crvena zvezda