14
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

ČOVIĆ NA RTS-U: Neodgovorno ponašanje ABA! Srbija može da napravi respektabilnu ligu u košarci!

Objavljeno: 31.12.19 u 12:39

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu RTS-a gde se još jednom osvrnuo na događaje u Crnoj Gori, kao i na odluku da crveno-beli ne putuju u Podgoricu.

U nemušto napisanom saopštenju ABA lige navedeno je da će javnost biti obaveštena o daljim koracima koje će preduzeti u ovom slučaju. Zajednica lige mogla bi ovaj meč da registruje službenim rezultaom 20:0, a Čović je govorio upravo o jučerašnjim dešavanjima u ‘Morači’. Istakao je da ovakav slučaj ne postoji.

NEBOJŠA ČOVIĆ: Evo šta je rekao o registrovanju utakmice 20:0 za Budućnost i mogućnosti napuštanja ABA lige!

– Ove namere nisu bile slučajne. Imali smo avion rezervisan u subotu, odložili smo zbog nemira, zakazali smo novi let i sve vreme pratili bezbednosnu situaciju, ne želeći da upadnemo u zamku zbog tamošnjih problema. Maltene smo krivi što smo živi, ni sad ABA liga nije dala stav, samo je na zvaničnom sajtu napisano bićete blagovremeno obavešteni. To je veoma neodgovorno, nisu doneli nijednu odluku – kazao je u Čović.

Potom je prvi čovek Crvene zvezde govorio o logističkim planovima za let u Podgoricu.

Mi smo pomerali odlazak do 13.40, spremni smo bili da uzmemo i čarter let. Kompletan scenario je napravljen za Podgoricu, na poslednjoj sednici Skupštine ABA lige, iz Budućnosti su pretili direktoru Zvezde rečima ‘osvetićemo se’ istakao je Čović

VUČIĆ O ZVEZDINOJ ODLUCI: Pričao sam sa Nebojšom Čovićem!

Upitan je i o tome kakvu kaznu za šampiona ABA lige očekuje.

Nikakvu, mogu šta god hoće da urade, mi ćemo se boriti, na Skupštini ABA lige ćemo prodiskutovati. Ne želimo da kroz sport pravimo probleme koji će doneti posledice – dodao je Čović

Nije isključeno ni da se Zvezda odluči na istupanje iz lige.

Srbija može da napravi respektabilnu Košarkašku ligu i bez ABA lige. Pisali smo i Evroligi, za nastalu situaciju, svi su obavešteni kakav je scenario pripreman, ne želimo da bilo šta stavimo na stranu – rekao je Čović.

Čović je obrazložio detaljno i razloge zbog čega je odlučeno da Zvezda ne putuje u Crnu Goru.

– Videli smo šta se već nekoliko dana događa u Podgorici i u celoj Crnoj Gori. Naravno, bilo je velikih sukoba i sa policijom, između građana i policije, situacija se i dalje komplikuje. A ono što smo mi dobili još dodatno kao najavu to je da su mogući međunacionalni sukobi zbog usvajanja ovog zakona o slobodi veroispovesti. I da nas čeka, verovatno, vrlo interesantan performans u samoj hali „Morača“, na osnovu bezbednosnih informacija ili bezbednosne procene koju smo dobili od naših nadležnih organa. Crnogorski organi su rekli da je to sve u redu i sve bezbedno, međutim nije tako davno bilo, to je bilo 17. aprila ove godine kada smo od istih crnogorskih organa Uprave kriminalističke policije, direktora Veljovića, dobili da je sve bezbedno, a onda svi znate šta nam se dogodilo. Tako da naša procena je zasnovana na našim saznanjema, naših državnoih organa, i mislim da uopšte ništa nismo pogrešili. I da ponovim, jedna razbijena glava ne vredi ni dva boda ni ABA lige ni Evrolige – istakao je Čović.

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

14 Komentara

  1. Kada je Partizan silom nateran da uđe u ABA ligu,Divac je podneo ostavku na mesto predsednika KK Partizan,jer se nije slagao sa tom odlukom,a igranje ABA lige je bilo uslov da se igra Evroliga.Ono što svi zaboravljaju,ali Ćoki sigurno ne ,je da je tada profit od ABA sponzora deljen burazerski,tako da je tu Partizan i nekoliko klubova praktično igralo bez novca od te privatne firme“Sidro“,a najveće procente su uzeli osnivači za sebe.Danas kada je prokockao šansu da obezbedi prednost domaćeg terena u plej ofu i napravi „prijateljsku“ atmosveru svojim gostima on povlači ovakav potez.Sramno je da ovakve moralne gromade se pojavljuju javno i nalaze se na čelu klubova,koji su državni,a oni u njima vladaju kao da su njihovi.Troše državne pare i nikom ne polažu račune. PRIVATIZACIJA I KRAJ.

    0
    0
    Odgovori
  2. Koliko se secam,Zvezda je bila zagovornik Aba lige kad su u pitanju nasi klubovi..a sad kad gube zagovaraju ponovo domacu ligu!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Odmah izlaz iz aba lige. Ostace samo hrvati i milovi.aba liga nema vise prohodnost nigde, i nikakav smisao postojamja.do sada je na okupu ove timove drzala prohodnost prema el.,al od sada nema smisla razvijati kosarku u drugim drzavama, i zapostaviti vlastiti razvoj. Idmah IZLAZ

    ..

    0
    0
    Odgovori
  4. Covek koji je bukvalno izbacen iz politike, naravno nadam se da ce pravda i zakon doci po svoje, nasao je novo profitabilno zanimanje i nastavio sa puni svoje dzepove, naravno i tu je nastao haos, podmetacine… Svuda gde je Covic tu su lopovluci. Veoma je zanimljivo da posle svake njegove bljuvotine, obavezno sutra na pinku ili rts-u.

    0
    0
    Odgovori
  5. Ove godine se aba liga igra za NISTA,pa je za zvezdu normalno i pozeljno da je napusti.igraci ce biti odmorni za ligu sampiona,i igrace jos domacu ligu i kup.iduce godine liga kup i borba za prvo mesto koje vodi u l.s. niko nije kriv partizanu sto je tresnuo silne milione ni za sta.ko jednom padne,tesko ce ustati.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa ovaj je lud nacisto. Ako je on a jeste iscenirao ovo da se neodigra utakmica MORA SE NAJSTROZIJE KAZNITI i zabraniti mu da se bavi kosarkom jer ovo ke prevazislo sve mere. Samo njemu nesto nije oravo sve nje.u smeta uvideo da mu se ABA fajnal 4 iizmice redi sve gluplje i gluplje poteze sve neke izjave sve neke namestaljke sve nesto mulja,a suspendujte ga smesta a igrace zvezde ostavite na miru jer oni nisu nista krivi inije im svejedno.

      0
      0
      Odgovori
  6. Pa ti si bio taj koji je ugurao srpsku kosarku u ABA…Sta sada treba,da se klubovi podredjuju tebi,da sacekaju da ti se uigraju igraci,oporavi Grk,pa onda da se igra,kada tebi odgovara?Realno i pravedno je 20-0 za Buducnost..

    0
    0
    Odgovori
  7. koje kratko pamcenje coveka … ILI samo interes … koji sad predlaze srpsku kosarkasku ligu. zaboravio je kako je pretio kosarkaskoj INSTITUCIJI kk partizanu, divcu, danilovicu, DULU VUJOSEVICU … da kosarkaska INSTITUCIJA kk partizan mora da prihvati igranje u toj i takvoj ABA ligi. nista novo i NEocekivano od coveka takvog profila … MANIPULACIJA, LAZ, PREVARA … za rad sopstvenih interesa. to sto danas covic predlaze srpsku kosarkasku ligu podrzavam, podrzavam isto kao i kad je covic bio protiv te srpske kosarkaske lige … ALI … i onda i sad bez covica u sportu i kosarci a pogotovo da jedan covek poseduje (2) kluba u istom rangu takmicenja. to je jedini nacin i mogucnost za spas srpske kosarke.

    0
    0
    Odgovori
  8. MA MOZETE DA PRAVITE KUP PREDGRADJA IMA VAS DVA FMP-a PA IGRAJTE DO MILE VOLJE. NAJVECI, NAJTROFEJNIJI I NARAVNO NAJGLEFDANINIJI KLUB ODNOSNO PONOS OVE ZEMLJE SA VAMA NECE!

    0
    0
    Odgovori
  9. Spletke i nemir prave oni koji kontrolisu navijacke grupe.Takvu moc svako nemaju ni Covic,ni Bokan,ni predsednik Partizana.

    0
    0
    Odgovori
  10. A kad je Vujošević pričao isto to i da Aba liga ne treba Srbiji,Čović koji je tad bio u FMP nije hteo da igra Srpsku ligu. E eto mu ga sad

    0
    0
    Odgovori
  11. Samo ti čovicu praviš svađe i spletke u košarkaškom svetu, treba ti zabraniti da gledaš a kamoli da se baviš sportom

    0
    0
    Odgovori
  12. Igraj ti ligu sa tamisen, valjevom, fmp om, kolubarom, zlatiborom, a pusto ostale da igraju tamo gde im je mesto, u ostalom ti si se i zalagao za aba tako da slobodno mozes i da odes u zeleznik i da igras koju god ligu hoces…… Sramota sto zvezda nije odigrala utakmicu u podgorici, kad god je gusto mi kao veverice pobegnemo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter