0
Košarka

FOTO: FIBA.com

LUIS SKOLA: Zabrinut sam, nemamo ono što imaju Srbija, Španija…

Objavljeno: 29.12.19 u 15:52

Argentinski veteran nije zadovoljan, bez obzira na osvojeno srebro na Mundobasketu u Kini pre tri meseca.

Luis Skola je priznao da brine za budućnost košarkaške reprezentacije Argentine, što i ne čudi jer je na poslednjem Svetskom kupu upravo on sa 40 godina bio najbolji igrač nacionalnog tima.

– Kada me pitate jesam li zabrinut ili nisam… Jesam, ali ako bude pobeda… Na kraju krajeva, ne možemo da izmišljamo igrače. U Milanu sam i ako igramo loše, možemo da dovedemo nove igrače, a toga nema u reprezentaciji – poručio je košarkaš Olimpije iz Milana.

I dalje se u Argentini priča o čuvenoj generaciji sa Olimpijskih igara 2004. godine, kada je Skola sa Đinobilijem, Noćionijem i ostatkom ekipe osvojio zlatnu medalju.

– Naša generacija nije bila stvorena nekim programom, to se jednostavno desilo. Ne znam hoćemo li ikada više imati novog Manua, igrače kao tada nismo imali nikada u svojoj istoriji. Možda neko misli da ćemo sada moći da imamo takve igrače u nizu, ali da li je to realno? Nadam se da će biti tako. Zemlje koje daju igrače najjačim klubovima u kontinuitetu su Srbija, Litvanija, Francuska i Španija. Kada neko ode, neko drugi ih zameni. To mi moramo da stvorimo, plan za narednih 20 godina – podvukao je Skola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter