0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Partizan nije hteo šut za tri, ali na kraju ubedljiva pobeda protiv Primorske (VIDEO)

Objavljeno: 29.12.19 u 22:43

U poslednjem meču ABA lige u 2019. godini u okviru 13. kola Partizan je dočekao Primorsku.
Nakon što su se crno-beli mučili u prvoj četvrtini znatno bolje zaigrali su u nastavku, ponovo je stara boljka za crno-bele bio šut za tri poena koji ih nije najbolje služio, ali na kraju je Partizan desetim trijumfom u regionalnoj ligi  (81:62) zatvorio godinu.  U redovima Partizana najbolji je bio Rašon Tomas sa 15 poena, Zagorac, Gordić i Veličković dodali su po devet. Vončina, Marinković, i Barič u Primorskoj ubacili su po 15.

Trojkom je Primorska otvorila meč, a Partizanovi košarkaši nisu namestili ruku pred meč, te je pri rezultatu 5:6, nakon četiri minuta prve deonice Partizan čak pet puta šutnuo za tri, a bili su bez pogotka. Tek u šestom minutu Amerikanac Markus Pejdž pogodio je za tri i tako Partizanu doneo tri poena prednosti, a potom je zakucavanjem Rašon Tomas dodatno podigao energiju. Na kraju prve četvrtine Partizan je imao 19:16 na svojoj strani.

Uspeli su u drugoj četvrtini da se podignu na +7 domaći košarkaši. Drugu trojku potom je ubacio i Uroš Trifunović, te je posle toga sa penala precizan bio i Gordić, crno-beli su došli do prve prednosti od 10 poena. Seriju crno-belih prekinuli su Dimec i Lazić, a potom je usledila nešto lošija igra u napadu. Na poluvremenu je Partizan imao devet poena prednosti 39:30.

U igru je u drugoj četvrtini ušao Novica Veličković, Vončina i Lazić su goste spustili na četiri poena zaostatka (39:35), poenima Veličkovića i Voldena Partizan je uspeo da utiša seriju gostiju. Da bi pogom ponovo kapiten Partizana, ovog puta za tri poena podigao arenu na noge, pratio ga je i Volden, a crno-beli došli su do dvocifrene prednosti. Dobrom odbranom prevashodno, Partizan e otišao na +17, u poslednju četvrtinu Partizan je ušao sa 63:46.

FOTO: KK Partizan

Partizan nije odustajao od svoje igre ni u četvrtoj četvrtini, održavali su prednost, a u završnici četvrtine uspeli su da je podignu i na dvadeset poena prednosti. Partizan je u poslednjem duelu 2019. godine zasluženo slavio, te 2020. godinu očekuje u pozitivnom raspoloženju. Na kraju 78: 62 za crno-bele. 

Partizan – Primorska 81:62 (19:16, 20:14, 24:16, 18:16)

Partizan: Volden 8, Zagorac 9, Pejdž 5, Gordić 9, Jaramaz 6, Veličković 9, Birčević 2, Janković 4, Tomas 15, Trifunović 5, Mozli 4.

Primorska: Hrovat, Barič 15, Kosi 3. Ciani, Lazić 4, Marinković 15, Hodžić 6, Dimec 4, Nemanič. Vončina 15.

FOTO: KK Partizan 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter