0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ŠAKOTA POSLE VELIKE POBEDE U KAZANJU: Dosta smo pričali u svlačionici…

Objavljeno: 27.12.19 u 22:55

Košarkaši Crvene zvezde došli su do velikog brejka u Kazanju, pošto su pobedili Zenit 65:58 i zabeležili sedmu pobedu u 16.kolu Evrolige.

Nakon utakmice u kojoj su crveno-beli timskom igrom, izvanrednom odbranom dozvolili rivalu samo 18 poena u drugom poluvremenu, svoje utiske izneli su trener Dragan Šakota, Bili Beron i Lorenzo Braun.

– Na poluvremenu smo dosta pričali u svlačionici kako da korigujemo našu “pik n rol” odbranu, kojom smo u prvom delu dozvolili našem rivalu mnogo opcija, “šort rolova” kojim su mogli da distribuiraju loptu u stranu. Popravili smo našu odbranu i igrali zaista mnogo bolje u drugom poluvremenu. Dobro smo skakali, zagrađivali koš, smanjili smo broj izgubljenih lopti I to je bio ključ za ovu pobedu – rekao je trener Dragan Šakota.

Bili Beron je meč završio sa 26 poena.

– Dobro smo se spremili za ovu utakmicu, uključujući i mene, saigrači su mi verovali, dodavali loptu, Lorenzo je odigrao dobru utakmicu, saigrači su mi kreirali situacije u kojima sam bio otvoren, i ovo je apsolutno timska pobeda, celog tima! Košarka je timska igra, i vrlo sam zahvalan svim mojim saigračima.

Još jedan junak trijumfa bio je Lorenzo Braun.

– Izuzetno smo srećni zbog ove pobede, ovo je velika timska pobeda, ceo tim od prvog do poslednjeg je uložio napor večeras. Prezadovoljni smo što smo došli do pobede i bodova koje nosimo u Beograd – rekao je Lorenzo Braun.

Ekipa Crvene zvezde mts vraća se u Beograd tokom noći letom iz Kazanja, a već u subotu u popodnevnim časovima održaće u hali “Aleksandar Nikolić” prvi trening u sklopu priprema za gostovanje u Podgorici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter