0
Evrobasket 2022

KRSTIĆ U NOVOJ ULOZI: Kokoškov će doneti NBA stil u reprezentaciju! Što se tiče odlazaka mladih igrača…

Objavljeno: 25.12.19 u 23:54

Nekadašnji košarkaš reprezentacije Srbije Nenad Krstić od ovog leta nalazi se u novoj ulozi. On je pri KSS zadužen za rad muških košarkaških selekcija.

Tokom igračke karijere sticao je mnoga iskustva i dobro zna šta je to što je košarkašima potrebno, njegova nova dužnost biće sa posebnim akcentom između A selekcije Srbije i KSS, kao i komunikacija sa Igorom Kokoškovim i njegovim stručnim štabom.

U razgovoru za Telegraf Krstić je govorio o tome šta je to što Kokoškov može da donese reprezentaciji Srbije.

Može dosta toga, nama je osnova ekipe iz NBA, samim tim može da se prilagodi njima na pravi način i da komunicira sa njima češće jer su bliže. Takođe, imamo tu i Teodosića kojio je bio skoro tamo i zna tu filozofiju. Verovatno će kokoškov imati drugačiju komunikaciju sa igračima, drugačiji stil treninga, vođenje utakmica. On je dosta drugo tamo sigurno vodi utakmicu na drugačiji način, nego u Evropi, više kao NBA treneri koji imaju do detalja pripremljen meč sa sve onim papiričima koje vade iz sakoa. Može da donese pozitivne stvari – istakao je Nenad Krstić.

Osvrnuo se nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije i na problem u mlađim kategorijama, odnosno odlazak mladih košarkaša veoma rano u inostranstvo.

– Što se tiče odlazaka igrača, mislim da to nije trend samo kod nas već i u regionu i svetu. Mi moramo da odradimo najbolje moguće što je do saveza. Osim toga, ima dosta problema i sa roditeljima, ali i oni gledaju šta je najbolje za njihovu decu i to je to. Imali smo ove godine lošije rezultate ali je moglo da bude i obrnuto, vrlo lako. Jedini kiks je ispadanje u B diviziju mladih košarkaša do 20 godina, ali nadam se da će se već sledećeg leta vratiti – istakao je Krstić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter