9
AdmiralBet ABA Liga

IGRAČI UJEDINJENI – LAZIĆ: Ne želimo da preduzmemo radikalne mere! F. ČOVIĆ: Dešavalo se ovo i drugim igračima!

Objavljeno: 22.12.19 u 14:09

Pred put Crvene zvezde u Kopar, održana je u ‘Beogradskoj areni’ vanredna pres konferencija na kojoj su se medijima obratili igrači i stručni štab.

Cilj konferencije je da se pokaže zajedništvo među igračima i zaštiti od kritika plejmejker tima Filip Čović.

Prvo se medijima obratio Branko Lazić.

– U petak sam nagovestio, a zbog toga smo danas ovde. Ne želimo da ostavimo prostor za nagađanja zato smo konferenciju organizovali pred put. Hvala većini navijača koja nam pruža podršku i prethodne, a i ove sezone. Ne želim da se stvori utisak da smo razmaženi košarkaši kojima smetaju kritike. Atmosfera koja se stvara ne ostavlja nam mogućnost za normalan rad. Sve što želimo i tražimo jeste da nam omoguće podršku koja nam je potrebna. Prihvatamo kritiku, ali mislim da ćemo više postići sa podrškom nego kritikom i zvižducima – rekao je Lazić.

OGLASILA SE I ZVEZDA: ‘Kupovinom karte za utakmicu niste kupili pravo da vređate i lečite frustracije’!

Upitan je da objasni na šta je mislio kada je rekao nakon meča protiv Olimpijakosa da ‘u ovim uslovima igrači više neće igrati’.

– Iskreno, najviše bih voleo da se to ne desi. Jer ne želim da razmišljam koji će biti naši potezi. U ovakvoj atmosferi ne može normalno da se igra, radi i da funkcionišemo. Ne želim da budemo prinuđeni na neke radikalnije korake. Nadam se da će svi razumeti našu poruku danas. Želim da nam se omogući da nastavimo naš posao u uslovima kakvim su nas navijači navikli u prethodnim godinama – ističe Lazić. 

FOTO-UBOD: Transparent zvezdaša u dvorani pokazao je šta misle o Čoviću (FOTO)

Predstavnici sedme sile podvukli su paralelu između aktuelnog slučaja sa Alenom Omićem i Radičevićem, Lazić je rekao…

– Bilo je slučajeva poput ovog, ali nisu duže trajali. Što se tiče situacije sa Alenom, bilo je isto protiv Olimpijakosa, navijači su pokazali nezadovoljstvo i posle nisu više dolazili, to se tu završilo. Nismo imali transparente i zviždanja. Što se tiče ostalih igrača, Radičević je relativno brzo napustio klub i nije bilo vremena i prilike da se reaguje. Shodno tim dešavanjima želimo da pokažemo da nema potrebe za tim. Štetimo klubu i imidžu, samo zajedno možemo da napravimo velike rezultate – rekao je Lazić.

U trenutku kada je pomenut Alen Omić reč je uzeo Igor Vujičin portparol KK Crvena zvezda koji je dodao…

– Imamo ozbiljne podatke da su neke stvari organizovane, naše je da se branimo. Igrači traže prostor da igraju košarku. Ne osuđujemo nikoga, ali smo imali situaciju koja se nije dešavala do sada. Isti Lazić je branio Alena Omića od nekih mnogo žešćih momaka u Podgorici, tada se o tome nije pisalo – Vujičin.

Čarls Dženkins je ponovio da je sve što je imao napisao na Tviteru.

– Rekao sam šta imam na Tviteru. Provodimo dosta vremena zajedno i štitimo jedni druge. Uradio bih to za bilo koga, ne samo za Filipa, kao što bi i igrači učinili za mene – istakao je Dženkins.

Nebojša Ilić istakao je da su igrači uvek bili ponos kluba, te da su navijači imidž Crvene zvezde.

– Nadovezao bih se na Lazine reči, od igračkih dana, u principu, navijači su bili ponos kluba. Podrazumeva se da budemo ujedinjeni, publika je ta koja je imidž Crvene zvezde i kroz publiku dajemo rezultate koji su u poslednje vreme jako dobri. Publika je šesti igrač, koja nam daje prednost i na domaćem i na gostujućem terenu. Sigurno je da ima individualnih nezadovoljstava, očekujem da to gurnemo u stranu. Očekujem da publika dođe u velikom broju. Znam da smo ih razmazili rezultatima u poslednjim godinama. Tražimo što više podrške, a igrači će pokazati koliko mogu da daju – rekao je Ilić.

ŠAKOTA: Ovo nije razmišljanje svih navijača, nama je Filip Čović najbolji plej u timu!

Potom je reč dobio Dragan Šakota

-Sa trenerske strane, igrati toliki broj utakmica je teško, više se čudim kada u kontinuitetu igramo dobro, nego kada ne odigramo. Svi će biti predmet kritika kada ne igraju dobro. Mi tražimo pomoć, a ne da bude neko protiv nas. Ko može da odigra dobro u kontinuitetu 60 utakmica. Ekipa igra dobro pa padne je posledica umora i povreda, ako tu nemamo podršku, smatram velikim problemom – Šakota.

Priliku da se obrati novinarima imao je i Filip Čović koji je zahvalio saigračima na podršci.

– Zahvalio bih svima na podršci, tako treba da deluje tim. Nije ovo pitanje samo o meni. Sigurno je da nije lako, nisam samo ja. Dešavalo se i drugim igračima. Moramo da pokažemo da smo tim, jer tako najbolje možemo da napravimo rezultat. Siguran sam da niko više od nas ne želi da napravi rezultat, hvala momcima. Prethodnih sezona smo bili tim, bićemo i ove, šta god da se desi – rekao je Čović.

0
0

9 Komentara

  1. Posto je naredjeno i svi igraci moraju da stanu u zastitu sina, a hocete radikalne mere, pa videcemo se 2. januara protiv Bajerna i koliko ce navijaca doci…..

    0
    0
    Odgovori
  2. A koji su to losi rezultati?Sredina tabele u Evroligi,gde je Zvezda oznacena kao najveci autsajder,sa daleko najjevitnijim timom.Jesu nepotrebno izgubljene 2-3 utakmice u ABA ligi,ali sa nakompletnim timom i bez velikih posledica.Problem Partizanovih botova je ustvari stariji Covic,jer misle da ne mogu do Evrolige dok je on na celu Zvezde.

    0
    0
    Odgovori
    • Nije FMP tim sa najnanjim budžetim u euroligi već jedan od jačih i prava je bruka ako ne prođe dalje sa toliko upumpanog novca. Novca koji se mogao iskoristitu za škole, obdaništa, bolnice, puteve ili bar smeće da se razrstava a gurnut je u mali privatni klub.

      0
      0
      Odgovori
      • Gospodine,vi mozda mozete da budete clan nekog sindikata,ali ne mozete da se kvalifikujete cak ni za iole kvalifikovanog bota.

        0
        0
        Odgovori
  3. Izvini Laziću a na koji način navijači da izraze nezadovoljstvo za loš rezultat? U nekim zemljama mašu belim maramicama negde viču “ua” a kod nas zvižde. Suština je ista i to nije vređanje. Košarka je puna strasti, nije pozirište. Ovim izjavama vi vređate navijače a ne oni vas. Volite kada grmi cela hala, to u vašem pravilniku piše da je zabranjeno. Mislim da ste vašim izjavama žestoko uzdrmali klub, sve zbog igrača koji ove godine loše igra i prosto nije za ovaj nivo takmičenja. Mladi Čović je izgleda veći od Derona jer za njega se traži veće strpljenje. Zvezda je veća od ovoga!

    0
    0
    Odgovori
  4. Kapiten Crvene zvezde Lazić i ostali košarkaši pokazali su se kao vrhiunski licemjeri na današnjoj konferenciji za novinare. Prošle godine odvratno, čak na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, vređan je slovenački košarkaš Alen Omitć, ali tada nisu košarkaši prijetili mnapuštanjem parketa, sazivali konferencije za novinare. Kapiten Lazić je tada odgovorio novinarima da nema komentar. Ono što je bitna razlika u odnosu na prošlu godinu jeste činjenica da Omić nije sin predsjednika kluba i da je sada interes da se uvuče predsjedniku u zadnjicu svaki košarkaš što dublje. Zbog toga je sve ovo odvratnije od samih reakcija navijača Crvene zvezde, ali i Grobara koji su se tada priključili uvredama na račun Omića na svoj način.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa nemojte vise navijati za Zvezdu, ne idite vise na utakmice i svima dobro.
      Sada je Partizan prvi, divni su im igraci pa izvolite..
      Nema u Aprilu Zvezda sampion, sve je super. Malo karaktera pokazite.. ne volite kad se gubi, kad se dobija Fener, Oly.. to je normalno.. ne treba Zvezda vama, jos manje vi Zvezdi.
      Hvala i dovidjenja.

      0
      0
      Odgovori
  5. Ovo je necuveno, igrači primorani da daju izjave i to oni najgori, jer im visi mesto u timu, te se na ovj način dodvoravaju, Fici i gazdi, SRAMOTA. TEK CE TE SAD VIDETI, STO VIDELI NISTE, BRUKE JEDNE.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter