8
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

OGLASILA SE I ZVEZDA: ‘Kupovinom karte za utakmicu niste kupili pravo da vređate i lečite frustracije’!

Objavljeno: 21.12.19 u 09:40

Dosta je prašine podigao jučerašnja pobeda Crvene zvezde nad Olimpijakosom, a razlog leži u jednom transparentu koji je osvanuo na tribinama.

Transparent sa porukom ‘tata kupi mi klub’ nedvosmisleno se odnosio na Filipa i Nebojšu Čovića. Nakon meča pojedini igrači izrazili su svoje nezadovoljstvo ponašanjem dela publike, a na konferenciji za medije nakon meča podršku Filipu dao je i Dragan Šakota.  jutros se i klub oglasio ovim pitanjem.

U nastavku vam prenosimo saopštenje KK Crvena zvezda:

– Klub ovom prilikom želi da se zahvali ‘Delijama‘ na velikoj podršci i velikom delu publike koji su bodrili naš tim tokom cele utakmice, i kada nije išlo, i kada su košarkaši Crvene zvezde napravili veliki preokret. I došli do velike pobede. Međutim, veliku mrlju na ovu pobedu bacilo je odvratno ponašanje nekoliko organizovanih manjih grupa pojedinaca koji su zviždali pojedinim igračima naŠeg tima, Filipu Čoviću i Džejmsu Gistu – ističe se u saopštenju kluba.

FOTO: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda navodi da najoštrije osuđuje ponašanje ‘manjih organizovanih grupa pojedinaca koji smatraju da su iznad kluba’.

Ovom prilikom kao klub najoštrije osuđujemo ponašanje instruiranih i organizovanih manjih grupa pojedinaca koji očigledno smatraju da su iznad kluba i koji konstantno stvaraju negativnu atmosferu na našim utakmicama, zvižde pojedinim igračima koji svojim ponašanjem ničim nisu izazvali niti zaslužuju takvu reakciju. Već nedeljama ukazujemo da su ti pojedinci organizovani, zna se i od koga i za koga, sa ciljem da ruše klub, šire defetizam i dezinformacije, sakrivajući se iza nekakve navodne želje da pomognu Crvenoj zvezdi. Ti i rezultate takvih smo videli pre 2011. kada se Crvena zvezda gotovo ugasila. Neki od njih, sada vode pojedine portale i medije. Rezultat svega je ‘atmosfera’ u kojoj je stvoren ogroman pritisak na igrače Crvene zvezde, u kojoj se zviždi i ironično aplaudira ‘svojim’ igračima – pitaju se iz Crvene zvezde i nastavljaju:

– Sada je već postalo očigledno da to rade organizovane ubačene grupe, prvo one kojima je interes iz nekih drugih tabora da sruše ovakvu Crvenu zvezdu, ali tu ima i onih ‘lojalnih Zvezdaša’ koji ne mogu da istrpe ‘godine Crvene zvezde’ i čine sve da sruše klub koji je uspeo da se vrati na mesto koje zaslužuje nakon godina u kojima je bio devastiran i sveden na nivo pukog epizodiste. Ovo što se dešava danas je samo finale medijske kampanje u pojedinim medijima, za koje se dobro zna čiju ‘mrežu’ predstavljaju i za čije interese rade. Zato pozivamo sve dobronamerne zvezdaše da na takve provokacije za koje imamo sve podatke, i koje ćemo prezentirati javnosti uskoro, ne nasedaju, već da takvim pojedincima uskrate mogućnost da budu u hali, destabilizuju klub na ovaj način stvarajući atmosferu koji predstavlja sramotu svih nas. Ova epizoda samo predstavlja vrhunac davno zamišljenog plana da se konačno i nepovratno destabilizuje klub. Uglavnom su ‘anonimni’. Međutim, ako misle da su anonimni, pogrešili su – ističe se u saopštenju KK Crvena zvezda.

FOTO: KK Crvena zvezda

Klub takođe navodi da utakmice u takvim uslovima i ‘ambijentu’ više neće igrati.

– KK Crvena zvezda obaveštava javnost da u takvim uslovima i „ambijentu“ koji veštački stvaraju organizovani pojedinci više neće igrati utakmice. Jer je praktično nemoguće u takvoj atmosferi da mogu da se dobijaju utakmice, a posebno ne ovakve teške, i sa rivalima koji su najvećeg evropskog kvaliteta. To je i zajednički stav celokupnog igračkog kadra i stručnog štaba KK Crvena zvezda, koji će se tim povodom obratiti javnosti u narednim danima i obrazložiti svoj stav oko nezabeležene situacije na koju se o kratko osvrnuo i kapiten Branko Lazić i saopštio medijima nakon utakmice :

– Što se tiče meča čestitke ekipi na pobedi i na odličnoj igri u drugom poluvremenu što je dovelo do trijumfa, to je što se tiče utakmice – istakao je Lazić i sam nastavio.

– A što se tiče svega ostalog što se dešavalo pre meča i u toku meča, u vezi našeg saigrača Filipa Čovića, želim da poručim – i to ćemo uskoro izaći zajedno kao cela ekipa – ovo je poslednji put da igramo u ovim uslovima pred našim navijačima – rekao je Lazić.

FOTO: KK Crvena zvezda

Dodaju i da je trener jedini koji bira ko će igrati u Crvenoj zvezdi, te da će podatke ‘mrzitelja Crvene zvezde’ objaviti.

– Konačno naša dužnost kao ozbiljnog kluba je da saopštimo i ovo – Od 2011 godine, pa do danas, ko će biti u timu, ko će i koliko igrati, je isključivo odluka trenera i stručnog štaba. To je njihov posao za koji su plaćeni. Međutim, dobro osmišljena mreža i kampanja raznih limarskih radionica i jutjub emisija u koju se uključuju dokazani mrzitelji Zvezde ( čije ćemo podatke takođe objaviti) se trudi svim silama da ‘objasni’ javnosti da je istina drugačija? Međutim, objašnjenje je jednostavno – ovo je dugo i dobro zamišljena strategija za rušenje Crvene zvezde. Kada već u prethodnim godinama nisu prošle priče o ‘bankomatima’ i mezimčetu ove države, finansijskom iscrpljivanju, iznošenju raznih neistina o radu našeg kluba. I uglavnom dolaze od ‘lažne opozicije’ i onih koji su navodno dobijajući manje, uvek imali više – dodaju iz Crvene zvezde.

I za kraj navode da navijač kupovinom karte nije kupio pravo da vređa igrače na terenu.

– Konačno, KK Crvena zvezda mts uvek je isticao da svaki pojedinac kupovinom svoje karte pomaže lakšem radu i funkcionisanju kluba. Međutim, time što je neko kupio kartu, ne znači da je kupio i pravo da vređa i leči frustracije nad igračima kluba koji podržava, jer ni igrači, ni stručni štab, ni uprava nisu nečiji džak za udaranje. Već deo sistema koji je u tome što radi najbolji na ovi prostorima već godinama unazad. Takvi koji bi da leče svoje nezadovoljstvo, nisu ni navijači ni simpatizeri! Pravi naziv za njih iz pristojnosti nećemo izgovoriti – stoji u saopštenju košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

FOTO: KK Crvena zvezda 

0
0

8 Komentara

  1. Ja ne pripadam nijednoj grupi, ovo je vrh bezobrazluka što Čovic radi, da li ima neko glup i naivan da poveruje u njegova saopštenja, zbog idiotskog razmišljanja da mu sin mora igrati, sada već iz inata navijačims Zvezde, dovode deset centara, a ne pleja, kpji je preko potreban. Bojkotom i zvizducima do pobede.
    ,

    0
    0
    Odgovori
  2. Transparent ne odgovara istini. Trebalo je pisati “tata kupio si mi klub“. Vaš gazda vam je jasno rekao, kupite svoj klub pa dovodite pojačanja koja hoćete. To što on sada za svoje loše odluke optužuje Partizan je već viđeno. Ako zna te ubačene koji vređaju njega i njegovog sina, zašto ih jednostavno ne puste u halu. Istina je drugačija, večini Zvezdaša je on dozlogrdio i žele da mu vide leđa. Pozdrav svim pravim navijačima i grobarima i delijama

    0
    0
    Odgovori
  3. Pa-Pa-Paranoja!!!!
    Nema Covke hrabrosti, priznati si da navijaci Zvezde ocekuju vise od kluba za koji navijaju, pa umesto da kaze „ko vas sljivi, klub je moj i radit cu sta ja hocu….on tu smislja teorije zavere“.

    Nego iz objavljenog teksta nisam shvatio da li to rade organizovane grupice placenika od strane Partizana ili su to ipak oni koji su sami,od svojih novaca kupili karte, a iako su za razliku od covica, vecinom do tih para stizali postenim radom….ipak nemaju pravo da kazu nesto i o tome sto za te pare dobiju!?
    Ali,kako bi ja to i mogao shvatiti!?
    Meni nakon svih ovih godina i dalje nije jasno kako ti isti sto kupuju karte mogu verovati u pricu da je klub iz Zeleznika, nakon sto ne promenio ime, sada klub za koji oni celi zivot navijaju?
    Nije meni jasno ni kako mogu dva kluba istog vlasnika ucestvovati u istom takmicenju, a niti ko pusi te price da sac onaj dug a i ovaj budzet od 8M evra godisnje ne placa drzava!?
    S obzirom da mi takve stvari nisu jasne, sasvim je logicno da ne mogu da razumem ni odakle pravo nekome da proda ulaznicu, pa javno optuzuje gosta koji nije zadovoljan uslugom.
    Zamislite da vas vlasnik restorana optuzi da ste se urotili protiv njega i da nemate pravo da se zalite, iako ste dobili 6 cevapa i budjav lebac???

    0
    0
    Odgovori
    • Cini mi se da isuvise stvari ne razumes.
      Mi jesmo banda i nemamo klub, tj. Imamo ih dva.
      Hajde sada ti nama objasni iz kog dzepa vi vadite novac za igrace i Trinkijerija?
      Kako sad vas dug sa 8 M spade na 2-3M?
      Pa vi placate arenu za Aba ligu?! Proslu utakmicu je bio besplatan ulaz za deci pa je bilo 3-4000 ljudi.
      Znas li koliko kosta najam Arene?
      Ili mozda Goran Grbovic i Ostoja, perjanice SNS-a znaju.
      Mi smo drzavni klub, a vama su svi od spremacice do direktora kluba u Sns-u?
      Gospodari morala!

      0
      0
      Odgovori
      • Ok,samo nam objasni ako je KKCZ odradila zakonski UPPR i time dug od 15m,ponistila za noc,bez prodaje i jednog igraca,zasto taj isti UPPR nije uradjen i u FKCZ ili FK Borac Cacak,VK Partizan i jos je mali milion slicnih davljenika koji to nisu uradili?

        0
        0
        Odgovori
        • To su navijači koji biraju takmičenje kad ce navijati za klub.Nenavija se za ligu ili vrstu takmičenja nego klub.Smijesni su to navijači klubu teško igraju se odlučujuće utakmice oni ligu bojkotuju.Dosta više da nekakvi navijači određuju kad se igra nećemo veliki četvrtak itd.takmicene ili liga navijača tuga.

          0
          0
  4. Pravi i istinski navijač Zvezde neće nikada vređati igrača koji nosi crveno beli dres i bori se pošteno a posebno kada tim gubi jer tada navijači svojom podrškom podižu voljeni klub. Pojedinci koji vređaju igrače i nisu pravi navijači i nije im mesto u hali. Košarka je kolektivan sport i neko igra dobro, neko loše i to se menja iz utakmice u utakmicu a pravi navijači bodre svoj klub i kada gubi. Zvezda je život, sve ostalo su sitnice.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter