0
Evroliga

EVROLIGA: Micov odličan u pobedi Milana, loše veče Marinkovića! Makabi nezaustavljiv, slavio i Real

Objavljeno: 19.12.19 u 23:01

Kako sezona odmiče, tako ‘ponos Izraela’ igra sve bolje, slavili su takođe i Milano i Real Madrid.

Makabi je dočekao Panatinaikos u 15. kolu Evrolige i slavio je domaći tim nakon odlične role rezultatom 88:79.

Ovom pobedom došao je domaćin do pete pobede nizu, te sada imaju skor 11 pobeda i 4 poraza, i nalaze se na četvrtoj poziciji, dok je Panatinaikos na šestoj sa devet pobeda i šest poraza.

Dobro su gosti otvorili meč i u prvoj četvrtini odigrali gotovo savršeno, te su je završili uz prednost 29:13. Probudio se Makabi u nastavku meča, te su Grci otišli sa zalihom od samo tri poena na odmor.

Odolevao je Panatinaikos naletima ‘ponosa Izraela’ i u trećoj deonici meča, potoj je proradio inat domaćih košarkaša i na kraju su uspeli sa slave.

Skoti Vilbekin je ubacio 23 poena, Dorsi je dodao 16, poen manje ubacio je Hanter. Dok je Dešon Tomas imao 24 kod gostiju, a Papapetru je postao 17 poena.

Milano je savladao Valensiju 78:71, nakon uzbudljive prve četvrtine koja je obilovala koševima, u drugoj je malo opao ritam, ali su timovi na poluvreme u Mediolanum forumu otišli nerešenim rezultatom.

Igrom u trećoj deonici Italijani su rešili meč, dobili su je 19:10, a ‘slepi miševi’ u nastavku nisu uspeli da odgovore. Te je nakon prethodnog meča u kome su postigli 107 poena, Valensija večeras svedena na samo 71 poen.

Amedeo Delevale je u domaćem sastavu bio najbolji pojedinas sa 15 poena, dva manje imali su Vladimir Micov i Kalem Tarževski.

Bojan Dubljević je ponovo bio najbolji u dresu Valensije sa 20 poena, pratio ga je Majk Tobi sa 11, a Vanja Marinković je ubacio samo tri poena.

Nastavio je Real iz Madrida sa odličnom igrom i nakon večerašnjeg gostovanja u kome je pregazio Baskoniju rezultatom 55:77. Neizvesnost je postojala u prvoj deonici koju je Real dobio sa 13:15, dok su se ‘kraljevi’ razigrali u drugoj koju su dobili sa 16:30. Do kraja je gost iskustvom upisao novu pobedu.

U domaćem sastavu Šavon Šilds je upisao 14 poena, Tornik Šengelija ubacio je 10, a Osam je dodao Jošiupa Fol. U Realu je Džordan Meki bio najistaknutiji sa 15 poena, tri manje dodao je Rudi Fernandez.

Evroliga 15. kolo

Fenerbahče – Zenit 81:84

Makabi – Panatinaikos 88:79

Milano – Valensija 78:71

Baskonija – Real Madrid 55:77

Petak

18.00 Himki – Žalgiris

18.30 Anadolu Efes – CSKA Moskva

19.00 Crvena zvezda – Olimpijakos

20.30 Bajern – Barselona

20.45 Lion – Alba

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter