0
Košarka

FOTO: FIBA

NIKOLA JOKIĆ ZA SAJT ‘FIBA’: Osvrnuo se na Mundobasket i najavio sledeći nastup za reprezentaciju Srbije

Objavljeno: 18.12.19 u 19:20

Košarkaš Denver Nagetsa dao je izjavu koja će se dopasti srpskim ljubiteljima košarke i novom selektoru Igoru Kokoškovu.

Jokić se za sajt FIBA najpre vratio nekoliko meseci unazad na Mundobasket koji je Srbija u Kini završila na petom mestu.

– Nije idealno imati loš turnir kakav smo mi imali prošlog leta, ali sada moramo da se fokusiramo na budućnost. Verujem, znam da ćemo uskoro pobeđivati. Želeli smo da osvojimo titulu, ali nismo dobro radili tokom drugog dela turnira i zato nismo osvojili ništa – rekao je Nikola Jokić.

As Denvera je tokom razgovora govorio o svom početku u reprezentaciji Srbije 2016. godine, kada je igrao za ‘orlove’ u kvaifikacionom turniru za Rio.

– Bilo je to fantastično iskustvo, jedno od najboljih u mojoj karijeri. Bilo je to prvi put da igram za reprezentaciju i osećao sam se sjajno. Odigrali smo jako dobro – kazao je Jokić.

Potom je isto najavio sledećeg leta.

– Želeo bih da učinimo isto sledećeg leta kod kuće, i da se kvalifikujemo za Tokio. Koristićemo iskustvo iz 2016. godine kako bismo došli do istog cilja na svom terenu. Moramo da brinemo korak po korak o svemu. Prvo, moramo da dobijemo svaku utakmicu na Kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, to je prva faza naše Olimpijske misije. Biće naporno i kompetitivno, a mi ne možemo da mislimo da nam je mesto već garantovano zato što igramo kod kuće. Želim da pomognem timu da se plasira, tako što ću biti najbolji igrač koji mogu da budem – otkrio je Jokić.

– To je fantastičan turnir, tako dobro iskustvo. Osvojili smo srebro 2016. godine i to je bilo zaista veliko dostignuće za srpsku košarku Voleo bih da se Srbija opet kvalifikuje na Olimpijske igre, i da bude na toj svetskoj sceni pored mnogih talentovanih sportista iz naše zemlje. Srbi vole Olimpijske igre, i voleli bismo da budemo tamo i da napravimo još jedan sjajan olimpijski momenat narednog leta – rekao je Jokić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter