0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

EVROLIGA: Zvezda bljesnula u Moskvi, pa se potpuno raspala! Šakota isključen (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.19 u 19:40

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su ubedljiv poraz u Moskvi od ekipe CSKA, iako nije tako delovalo početkom drugog poluvremena – 100:74.

Crvena zvezda je u Moskvu otputovala prilično oslabljena, bez Lorenca Brauna i Stratosa Perperoglua, a sve posle teškog poraza u Zadru koji je poslednjeplasirani tim ABA lige.

Ali, uprkos tome, dobro je otvorila meč i uspešno parirala aktuelnom šampionu Evrope, pre svega u odbrani, ali i u napadu, gde se istakao Dejan Davidovac i Filip Čović sa par sjajnih asistencija.

Međutim, u drugoj deonici došlo je do blagog pada, najviše u pritisku na Majku Džejmsu koji je nekoliko otvorenih šuteva iskoristio da stvori prednost za domaćina, a potom je ušao u seriju i pogađao čak i ih vrlo teških situacija.

Na poluvremenu je Zvezda imala zaostatak od osam poena, a onda je početkom treće deonice napravila veliku seriju koja je sve iznenadila. Trojkom Boriše Simanića povela je sa 55:54.

Bio je to sjajan bljesak serijom 11:2, i to je bilo sve od crveno-belih. Odmah je usledio odgovor Moskovljana, najpre u defanzivi, gde su u potpunosti zaustavili napade gostiju iz Beograda, a potom i u napadu.

Kao da je od tog vođstva Zvezde na parketu postojao samo CSKA, pogađali su iz svih pozicija, prevashodno Majk Džejms i na kraju su domaći timski meč završili sa preko 50 odsto uspešnosti i za dva i za tri poena.

Nemoć je pokazao i trener Dragan Šakota koji je dva puta dobio tehničku grešku, što je značilo i isključenje, i raniji put u svlačionicu.

Do kraja su ‘armejci’ stigli do stotke, ostvarili trijumf od 26 poena razlike, a ubedljivo najefikasniji igrač meča bio je Džejms sa 29 poena.

Džoel Bolomboj je dodao 17, baš koliko i Dejan Davidovac u ekipi Zvezde, dok je Bili Beron ubacio 14.

Evroliga, 14. kolo:

CSKA – Crvena zvezda 100:74

Dvorana: Megasport arena;
Sudije: Peres, Šemeš, Klivas.

CSKA Moskva: Bolomboj, Džejms, Uhov, Antonov, Strelnijeks, Fohtman, Voroncevič, Haket, Kulagin, Kufos, Hilard, Kurbanov, Hajns, Bejker.

Crvena zvezda: Kuzmić, Čović, Davidovac, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Jovanović, Odžo.

Evroliga, 14. kolo:

Utorak

Zenit – Makabi 71:82
Žalgiris – Anadolu Efes 68:74
Panatinaikos – Fenerbahče 81:78
Real Madrid – Armani 76:67
Barselona – ASVEL 80:67
Valensija – Baskonija 105:77

CSKA Moskva – Crvena zvezda 100:74

20.00 Alba – Bajern
20.00 Olimpijakos – Himki

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter