0
Evrokup

EVROKUP: Partizan ubedljiv protiv Limoža za kraj prve faze

Objavljeno: 18.12.19 u 22:19

Ubedljivom pobedom nad francuskim Limožom, rezultatom 77:58, Partizan je završio prvu fazu Evrokupa.

Partizan je još prošle sedmice znao da će u grupi B završiti na drugoj poziciji, a pre ovog meča postali su poznati svi rivali u TOP 16 fazi u kojoj će crno-beli igrati protiv Virtusa iz Bolonje, Darušafake i Trenta.

Večerašnji susret sa francuskim predstavnikom nije imao rezultatski značaj, ali kako je najavio Andrea Trinkijeri, igrači su morali da ‘ispoštuju igru i protivnika’.

Ipak, manjak značaja osetio se i na tribinama, ali i na parketu u uvodnim minutima, kada su Francuzi bili u egalu. Slično je bilo i u drugoj deonici, ali su tada domaći ipak uspeli da se odlepe i na poluvreme odu sa šest poena razlike.

Sve je rešeno u trećem kvartalu u kom je Partizan ekipu Limoža ostavio na samo šest postignutih poena. Tada je stečena dvocifrena prednost i meč u potpunosti prelomljen.

U finišu je razlka porasla do maksimalnih 20 poena razlike trojkom Ognjena Jaramaza, a Trinkijeriju je utakmica poslužila i da razigra igrače sa manjom minutažom, poput Uroša Trifunovića koji je dobio prostora da se istakne.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Janković sa 14 poena i pet skokova, Gordić je ubacio 11, Birčević deset, a Veličković devet poena.

Goste je predvodio Markus Ginjard sa 15, dok su Lang i Butsiel postigli po 11 poena.

PARTIZAN – LIMOŽ 77:58 (16:14, 24:20, 14:6, 23:18)

Dvorana: Štark arena;
Sudije: Papapetru, Travicki, Ovinov.

Partizan: Zagorac, Pejdž, Gordić, Jaramaz, Miletić, Veličković, Birčević, Reding, Janković, Pejners, Trufunović, Mozli.

Limož: Mbala, Ginjard, Bejhurst, Krusol, Fianje, Lang, Butsil, Bobua, Ekamba, Havmond, Braun, Sanford, Stol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter