0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA OTPUTOVALA U MOSKVU: CSKA predstavlja model ostalim timovima kako bi trebalo da se igra

Objavljeno: 17.12.19 u 13:47

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Moskvu gde ih u sredu očekuje utakmica 14. kola Evrolige sa aktuelnim šampionom ekipom CSKA.

Meč se igra u 18 časova (20 po lokalnom) u Megafon Areni u Moskvi. Crveno-bele ove nedelje očekuje težak posao, „duplo kolo“ i to protiv aktuelnih i bivših prvaka Evrope.

Odmah po završetku utakmice u Rusiji, crveno-beli se vraćaju u četvrtak u Beograd jer ih u petak već čeka utakmica sa Olimpijakosom u Štark areni.

– CSKA je prvak Evrope. Nije velika razlika u odnosu na tim od prošle sezone. Po rezultatima može da se kaže da su trenutno slabiji, ali to ne znači da neće dosegnuti formu iz prošle godine kada su bili najbolji na Fajnal foru. Analizirajući igru, oni su ekipa koja u nekim momentima igra odbranu i napad gotovo perfektno i predstavljaju model ostalim timovima kako se to radi. Sigurno nam neće biti lako, ali ćemo i mi probati da im posao otežamo.

Kapiten Branko Lazić želi reakciju posle poraza od Zadra u ABA ligi.

– Duplo kolo, idemo u Rusiju, utakmice se ređaju. Motiv kada je Evroliga u pitanju je uvek tu. Trebalo bi tako da bude I u ABA ligi…Idemo tamo da popravimo utisak nakon Zadra, nadam se da ćemo odreagovati da ćemo se konačno “dozvati pameti” jer je stanje alarmantno što se igre tiče i nekih rezultata. Dakle, prva želja je da odigramo kako treba da igramo, i ako se ukaže prilika da je iskoristimo za pobedu. CSKA je ekipa koja igra redovno F4, osvojili su EL ove sezone, prepuni izvanrednih pojedinaca, uz to igraju na domaćem terenu, I ovaj meč dolazi u nezgodnom trenutku. Mmoraćemo da odigramo zaista snažnu, pametnu i timsku odbrani kako bi imali čemu da se nadamo rekao je kapiten Crvene zvezde.

Ovo će biti 8. međusobni susret dva kluba u Evroligi, moskovski ‘armejci’ trenutno vode 6-1 u pobedama. Jedini trijumf crveno-beli zabeležili su 29.decembra 2016.godine kada su slavili 78:67 u prepunoj ‘Štark areni’.

Ekipa nakon duela u Moskvi neće imati puno vremena za pripremu naredne utakmice, povratak u Beograd zakazan je za četvrtak u popodnevnim časovima, a utakmica sa Olimpijakosom (za koju su karte već puštene u prodaju u utorak) sledi u petak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter