0
Košarka

FOTO: FIBA

VASA MICIĆ OTVORENO O MUNDOBASKETU: Nisam se uklopio u Đorđevićev sistem!

Objavljeno: 17.12.19 u 14:47

U izjavi za litvanske medije plejmejker srpske reprezentacije Vasilije Micić osvrnuo se još jednom na Svetski kup u Kini ove godine.

Micić će gostovati Žalgirisu sa Anadolu Efesom u meču Evrolige, a litvanske novinare još jednom je zanimalo šta se to desilo sa reprezentacijom Srbije.

Podsetimo, ‘orlovi’ su završili na petom mestu.

– Došao sam na okupljanje reprezentacije sa velikim samopouzdanjem. Svako od nas je došao u tim posle odličnih individualnih sezona. Bio sam spreman da se posvetim timu i da dobijem više odgovornosti, ali sam shvatio da ponekad igrač treba da igra manju ulogu da bi tim bio uspešniji – naveo je Micić.

Potom je istakao da se nije uklopio u sistem koji je postavio selektor Aleksandar Đorđević.

– Nažalost, nisam se zaista uklopio u sistem selektora Saše Đorđevića. Bio sam fizički i psihički spreman da pomognem timu, ako moja lična situacija u tom trenutku nije bila najbolja. U mojim očima, imali smo previše dobrih igrača za tako kratak period turnira – dodao je Micić.

Španija i Argentina, selekcije koje su igrale u finalu, nisu imale elitnih igrača koliko Srbija.

– Mi smo imali deset, dvanaest… Ipak, svoje iskustvo u reprezentaciji ne smatram neuspešnim, to je bila velika lekcija za mene. Rezultat u Kini je velika lekcija i za svakoga u Srbiji, gde svi imaju velika očekivanja – dodao je Micić.

Kako je rekao, svuda je košarka zadovoljstvo, a ne pritisak.

– U Srbiji je situacija obrnuta, ali smo ipak uspeli da ostvarimo dobre rezultate u proteklim godinama. Rezultat iz Kine je lekcija za mene da ništa ne planiran, već da hodam po tlu bez obzira na imena timova – istakao je Micić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter