0
Evroliga

EVROLIGA: Žalgirisu ne pomaže Lendejl, Micić nezaustavljiv! Fener poražen u ‘Oaki’

Objavljeno: 17.12.19 u 22:00

Anadolu Efes je u gostima savladao Žalgiris rezultatom 74:68. Efes je nastavio sa odličim partijama kojima preuzima primat u turskom šampionatu, kao i u Evroligi.

Izabranici Ergina Atamana za poraz ne znaju više od godinu dana, a u turskom timu večeras se istakao Vasilije Micić koji je ubacio 18 poena, od toga dve trojke iz šest pokušaja. Pratili ga je Tibor Prajs sa takođe 18 poena. U Žalgirisu je najzapaženiji bio nekadašnji košarkaš Partizana Džok Lendejl sa 16 poena, ali to nije večeras bilo dovoljno.

Nešto ranije Makabi je stigao do pobede protiv Zenita u gostima 82:71.

Ekipa iz Tel Aviva je takođe nastavila niz pobeda i koji se produžio na četiri meča pošto su u Sankt Peterburgu savladali Zenit rezultatom 82:71.

Treća deonica, koju je ‘ponos Izraela’ dobio sa 16 poena razlike bila je ključna u ovom duelu. Tajler Dorsi sa 17, odnosno Otelo Hanter sa 15 poena predvodili su Makabi u Rusiji, dok je Vil Tomas sa 15 bio najefikasniji u ekipi Zenita.

Željko Obradović i Fenerbahče su poraženi na gostovanju u ‘Oaki’ od Panatinaikosa 81:78.

Panatinaikos je na visokom petom mestu, dok je Fenerbahče na 15. poziciji sa devet poraza i četiri pobeda. Grčki tim produžio je i večeras agoniju izabranika Željka Obradovića, koji su drugi put u nizu ostali kratkih rukava.

Neizvesno je bilo u prvoj četvrtini, koja je domaćinu pripala sa 22:21, da bi turski tim preokrenuo u drugoj i na poluvreme se otišlo sa dva poena prednosti za goste. Potom su sjajnom trećom četvrtinom koja je pripala Panatinaikosu rezultatom 23:11 gosti uspeli da se rezultatski odlepe, u završnici je Fener imao priliku za rezultatski priklkjučak ali za preokret nije imao snage, te je domaćin slavio sa 81:78.

Real Madrid je savladao Armani Milano na domaćem terenu rezultatom 76:67. 

Evroliga 14. kolo

Zenit – Makabi 71:82
Žalgiris – Anadolu 68:74
Real Madrid 76:67
Panatinaikos – Fenerbahče 81:78

U toku
Barselona – Lion
Valensija – Baskonija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter