0
Košarka

ŠAKOTA: Nije to nedostatak energije, to je nemoć! Nije prijatno gubiti utakmice

Objavljeno: 12.12.19 u 22:19

Crvena zvezda je u Beogradskoj Areni poražena od Baskonije 64:72. Nakon meča Dragan Šakota je izašao pred medije.

On je gostima na početku izlaganja čestitao na zasluženoj pobedi.

– Pripremiili su meč veoma dobro i to je očigledno. Sa druge strane, imali smo problem sa samo jednim igračem u rosteru koji je mogao da organizuje igru. U njihovom timu ima šest igrača koji mogu da kreiraju sa više pozicija. To je velika prednost za njih. Trudili smo se da se borimo za svaku loptu, da držimo priključak i da na kraju imamo sreće. To smo uspeli protiv Valensije, ali večeras ne – rekao je on.

Loše je na terenu u završnici stajala Crvena zvezda, a šakota ističe da je to karakteristično za tim koji gubi.

– Drugi tim je igrao jako dobro. Napadamo sa jednim igračem u kreaciji, drugim igračima nije lako da spuste loptu, a onda smo limitirani jer drugi timovi to mogu da brane. Valensija je to isto mogla da brani, ali smo se snašli, ostali u rezultatu i imali sreću u zadnjem šutu. To su ekipe potpuno drugačije sastavljene od nas i imaju prednosti – ističe Šakota.

Na pitanje da li je problem bila energija, rekao je da mu teško pada kada vidi tako ekipu.

Meni najteže pada kada vidim tako ekipu. Nije to energija, to je nemoć. Kada igraš, kad vodiš i kad ti ide, onda vidiš energiju. Nije prijatno izgubiti utakmice. Nažalost, biće toga, kao što su oni bili u lošoj fazi, sada će se podići. I sigurno će imati i bolje rezultate u nastavku – zaključak je Šakote.

FOTO: KK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter