1
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

EVROLIGA: Crvena zvezda se mučila sa Baskonijom, ali i sudijama, poraz crveno-belih i povreda Brauna!

Objavljeno: 12.12.19 u 21:09

Crvena zvezda je u 13. kolu  Evrolige dočekala Baskoniju.

Crvena zvezda je od druge četvrtine mučila muku sa Baskonijom i sudijskom trojkom na ovom meču. Vratila se Zvezda u meč, te je nakon druge četvrtine imali poen zaostatka, ali je u trećoj deonici usledio neobjašnjiv pad domaćeg sastava, a sudijske odluke ubile su ritam i želju oba tima.  Crvena zvezda je poražena sa 64:72. U redovima Crvene zvezde istakao se Lorenco Braun sa 20 poena, dok je Beron ubacio 9. Kod Baskonije je 22 ubacio Stauskas, dok je Šengelija ubacio 19.

Poenima Kuzmića i trojkom Brauna Crvena zvezda je otvorila duel protiv Baskonije. Dobro je otvorio domaći tim meč, ali posle nekoliko loših opcija u napadu Baskonija se vratila u utakmicu, i povela sa 9:11. Usledila je u dva navrata odlična odbrana Lorenca Brauna koja je unela sigurnost u redove Zvezde. Ševon Šilds postigao je trojku za Baskoniju. Mučili su se domaći igrači sa linije za slobodna bacanja na početku. Posle dve izgubljene lopte pogrešnim dodavanjima ka Odžu, snažni centar pravi prekršaj nad Falom, koji je poentirao, a potom ubacio i dodatno bacanje. Seriju gostiju 9:1 poenima u reketu prekida Davidovac. Uz četiri izgubljene lopte nakon 10 minuta igre, Crvena zvezda ima zaostatak od 14:20.

FOTO: KK Crvena zvezda

Tišinu u dvorani razbile su sudije koji su sa dva pregledana snimka koji ne idu na ruku domaćim košarkašima naterali navijače da se uključe u meč. Sam početak druge deonice igran je koš za koš. Svaki pokušaj Crvene zvezde i Baskonije da igraju u drugoj četvrtini atraktivnu košarku ‘ubile’ su sudije konstantnim pregledima snimaka, a to je počelo da smeta i navijačima u Areni. Trojkom Diopa vraća Baskonija prednost na plus devet, da bi nedugo zatim po prvi put stigli do 10 poena prednosti, a na scenu je tada stupio bili Beron, koji je drugom trojkom vratio Zvezdu na sedam poena zaostatka. Usledila je serija Crvene zvezde od 9:0, te su izabranici Dragana Šakote spustili na poena zaostatka. Upravo tim jednim poenom zaostatka Zvezda je otišla na odmor (31:32)

FOTO: KK Crvena zvezda

Sve ono što je Crvena zvezda dobro uradila na kraju druge deonice palo je u vodu. Dve izgubljene lopte Lazića i Lorenza Brauna vratila su Baskoniju na plus devet. Odluke sudija u ovom meču su iritirale igrače Zvezde, ali i navijače. Nekoliko puta u momentima kada se Zvezda vraćala u meč pokazali su da igrači Zvezde gaze liniju. Uticale su odluke sudija da u gotovo svakom napadu gledaju snimak na igrače Crvene zvezde koji su u potpunosti pali u završnici koja je pripala Baskoniji rezultatom 43:56. Stauskas je za goste u trećoj deonici postigao neverovatnih 16 poena, dok su crveno-beli ubacili samo 12 poena.

FOTO: KK Crvena zvezda

Očas posla Baskonija stiže do 19 poena prednosti! Otvaraju poslednju četvrtinu serijom 8:2, pa Dragan Šakota mora da traži tajm-aut. Usledilo je nekoliko potpuno bezidejnih napada Crvene zvezde, a njihovu dekoncentraciju razbio je Dobrić zakucavanjem. Zabrinjavajuća vest za domaće navijače jeste i povreda Lorenca Brauna koji je odšepao ne oslanjajući se na nogu sa terena, a crveno-beli su od ranije lišeni pomoći Filipa Čovića. Na 1.30 do kraja Beron spušta prednost gostiju na osam poena zaostatka, a Perasović traži minut odmora. Gosti su se na kraju bolje snašli u okolnostima i slavili sa 64:72

Crvena zvezda – Baskonija 64:72 (14:20; 17:12; 12:24; 21:16)

Crvena zvezda: Kuzmić 8, Braun D 5, Braun L 20, Davidovac 6, Faje 1, Beron 9, Dobrić 5, Gist 2, Dženkins 4, Simanić 4, Odžo.

Baskonija: Vildoza 5, Gonzales 0, Janing, Diop 9, Garsija, Fak 7, Stauskas 22, Šengelija 19, Šilds 3, Erik 2.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter