Trener Partizana nije bio zadovoljan završnicom njegovih igrača u meču protiv Lokomotive koju su crno-beli izgubili u Krasnodaru rezultatom 83:76.

Partizan je imao dvocifren zaostatak, pa je u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat, ali nije uspeo da dovrši posao.


Imao je čak 21 izgubljenu loptu, naspram osam domaćina.

– Mislim da je priča utakmice vrlo jednostavna. Došli smo ovde, imali lošu prvu četvrtinu, potom se prilagodili. Odigrali smo izuzetno solidnu utakmicu i izgradili priliku da pobedimo, ali kada imate 21 izgubljenu loptu na gostovanju protiv tima ovolikog kvaliteta, onda nemate šansu da pobedite – rekao je Trinkijeri i nastavio:

– Košarka je igra grešaka, mi smo ih pravili, Lokomotiva ih je pravila, ali u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini smo igrali utakmicu koju smo želeli i kontrolisali vrlo dobro u odbrani. Imali smo probleme u prvom poluvremenu sa skokom, rešili smo te probleme, imali su samo jedan ofanzivni skok u drugom poluvremenu. Ipak, jednostavno, kada igrate odbranu i u napadu 21 put izgubite loptu, nemate šanse i to je bio ključ utakmice.

Partizan će definitivno biti drugi u grupi i u drugoj fazi će ‘ukrstiti’ u grupi E sa prvoplasiranom ekipom iz grupe A, trećeplasiranom iz grupe C i četvrtoplasiranom iz grupe D.