0
Evrokup

EVROKUP: Lokomotiva se ‘nudila’, ali Partizan to nije iskoristio! Kolo pre kraja poznata je sudbina crno-belih (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.19 u 19:47

U devetom kolu Evrokupa Partizan nije uspeo da savlada Lokomotivu u Krasnodaru, iako mu se ona ‘nudila’, te je upisao treći poraz ove sezone.

Ova utakmica imala je zanimljivu uvertiru jer jedan od sudija nije uspeo da stigne u Krasnodar. Tačnije, let turskog arbitra Kartala je imao problema sa maglom i nije sleteo, pa su meč vodila samo dvojica sudija. I zbog toga je ukupan utisak o suđenju bio prilično loš.

Partizan je porazom rezultatom 83:76 (27:19, 18:21, 22:26, 16:10) izgubio šansu da nastup u prvoj fazi završi kao prvoplasirani tim u grupi, ali ne može ni da bude treći jer ima dve pobede više od Ritasa, pa će meč protiv Limoža u poslednjem kolu u Štark areni biti bez rezultatskog značaja.

Crno-beli su krenuli veoma loše, tačnije, ruski tim je bio furiozan na startu i brzo je poveo sa 7:0. Nije prošlo mnogo vremena dok ta prednost nije postala dvocifrena, pa je na semaforu pisalo 15:4.

Međutim, uspeo je Andrea Trinkijeri da ‘povuče ručnu’ sa tajm-autom i da, najviše preko raspoloženog Stefana Birčevića, smanji razliku.

Uspeli su crno-beli da uhvate ritam, a trojkom na isteku prvog poluvremena Nemanja Gordić je doneo zaostatak od pet poena.

Treća četvrtina počela je sa četiri brza i laka poena Partizana, te je trener Lokomotive Jevgenij Pašutin već posle 30 sekundi morao da traži prekid. Potom su crno-beli i poveli i ušlo se u potpuni egal koji je potrajao sve do kraja.

Činilo se da je Partizan imao kontrolu meča i da će svakog časa prelomiti utakmicu u svoju korist, ali se to nije desilo. Umesto toga, domaći su sjajno šutirali, što nije uobičajeno za njih i nekako je meč otišao na njihovu stranu.

Odličan je bio Mingaugas Kuzminskas, bivši as Njujork Niksa, ali su ofanzivni skokovi Lokomotive i izgubljene lopte crno-belih na kraju rešili meč.

Čak 20 prodatih napada imao je srpski tim, a ruski svega osam. To je napravilo razliku, te je Lokomotiva slavila pobedu koja je ostavlja u trci za plasman u drugu fazu.

LOKOMOTIVA – PARTIZAN 83:76 (27:19, 18:21, 22:26, 16:10)

Dvorana: Krasnodar;
Sudije: Šemeš, Vikliki.

Lokomotiva Kuban: Deker 9, Kamings 16, Motovilov, Apić 3, Kalnietis 5, Ivlev, Ilnjicki, Vilijams 8, Kuzminskas 17, Kulagin 15, Dolinjin, Obrajant 10. 

Partizan: Volden 12, Zagorac 4, Pejdž 6, Gordić 12, Miletić, Birčević 17, Reding 4, Janković 10, Tomas 7, Pejners, Trifunović, Mozli 4.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter