0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

U SUSRET BASKONIJI – KUZMIĆ: Zvezda i Beograd imaju nešto malo ko ima u Evroligi!

Objavljeno: 10.12.19 u 16:19

Košarkaše Crvene zvezde mts u četvrtak očekuje još jedna velika evropska utakmica protivnik je ekipa Baskonije.

Crveno-beli će se po deveti put sastati sa klubom iz Vitorije, trenutno imaju skor 5-3, a Beograd pamti pobede crveno-belih od 2013. kada je ekipa Crvene zvezde u takmičarskoj sezoni 2013-2014 pobeđivala španski tim u više navrata.

Ekipa Crvene zvezde je nakon 2-7 vezala tri pobede, kao i važnu pobedu u ABA ligi, a pripreme za dolazak Kirolbet Baskonie Gasteiz su već počele.

Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić kaže da ekipa polako hvata ritam, ali da je svaka utakmica u Evroligi nova priča i epizoda.

Izuzetno teška liga ove sezone, bukvalno svako svakoga može da dobije. Mi smo pre samo 3 nedelje imali skor 2-7, a pogledajte sada sa tri vezane pobede ušli smo u dobar ritam. Sa druge strane Baskonija je zabeležila nekoliko poraza, imaju isti skor kao i mi, ali bi bilo neozbiljno da prihvatamo bilo šta osim šansi 50-50 ili ulogu nekakvog favorita u ovoj utakmici. Samo maksimalnom igrom, čvrstom odbranom koja nam je donela dosta dobrog u Evroligi, mi možemo da se nadamo da ćemo ih pobediti. Taj pristup ne važi samo za ovu utakmicu, već za svaku, jer vidimo rezultate u Evroligi ove godine. – rekao je Kuzmić.

Centar Crvene zvezde je potom naveo još jedan faktor koji izdvaja Beograd. 

Više puta sam rekao, navijanje i atmosferu koju imamo mi, ima malo koja ekipa u Evropi. Mnogo nam je važna atmosfera, i navijanje, nekada kada nemaš više šta da daš, ponesu te tribine i nađeš još nešto da dođeš do pobede. Nikome nije svejedno kada igra protiv Zvezde u Beogradu. Zato pozivam naše Zvezdaše da dođu da nam pomognu, jer ovde je u Evroligi svaka utakmica teška, a do svake pobede je lakše doći sa njima – rekao je Kuzmić. 

On je prethodne dve sezone kao igrač Reala, i u prošlosti kao centar Crvene zvezde imao prilike da se dobro upozna sa kvalitetima Baskonije:

– Odlična ekipa, trener Perasović dobro poznaje i grad i klub, sada imaju nekoliko lošijih rezultata, ali setite se nas pre Kaunasa? Šengelija je tu već dugo igra dobro, doveli su Henrija i Šildsa, Stauskasa pravo iz NBA lige, Erik je osvojio Evrokup sa Darušafakom. Dip i Fal visoki, odlični skakači, Džening je takođe tu već dve i po sezone. Znači dobra iskusna fizički jaka ekipa protiv koje moraš pošteno da zaradiš pobedu. Ponavljam, sa publikom i igrom koja nam je donela pobede prethodnih nedelja, prvo u odbrani, imamo šansu –  rekao je Kuzmić.

Utakmica Crvena zvezda mts – Kirolbet Baskonia Gasteiz igra se u četvrtak od 19 časova u „Štark Areni“. Karte za ovaj meč puštene su u prodaju u ponedeljak u podne u svim poslovnicama ‘Tickets.rs’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter