0
AdmiralBet ABA Liga

DRAGAN ŠAKOTA: Svesno sam se odrekao nekih visokih igrača i Filipa, Jovanović i Nenadić će se naigrati!

Objavljeno: 08.12.19 u 23:40

Trener Crvene zvezde istakao je posle meča sa FMP-om da i pre sudijskog zvižduka nije očekivao lak posao.

Dragan Šakota je istakao da je FMP odičan tim i da su njegovi igrači morali da budu angažovaniji tokom drugog poluvremena.

– Moram da priznam da je FMP dosta dobar tim i da se zasluženo nalazi tamo gde se nalazi, do ovog kola čak i ispred nas tabeli. Nismo očekivali nimalo laku utakmicu, ali nas je malo poremetila povreda Čovića, pa sam morao da rizikujem na poziciji plejmejkera. Kada igraš Evroligu, imaš samo dva dana za pripremu utakmice u ABA ligi, pa je nedostajalo tu i malo svežine. Imamo razloga da iskoristimo ovu utakmicu za kritiku. Mislio sam da ćemo to malo svesnije i odgovornije odigrati, pogotovo u drugom poluvremenu – rekao je Šakota.

Iskusni strateg je rekao da je danas igrao sa skraćenom rotacijom:

– Ne bih se složio da sam danas imao neki izbor u rotaciji, jer sam se svesno odrekao nekih visokih igrača i bez Filipa koji je jedini tu na poziciji plejmejkera. Mi smo baš bili u limitiranoj rotaciji. Teoretski mi imamo veliki broj igrača, ali u praksi smo danas pokazali nešto drugo. Svugde, u svim ligama je problem dizanje ekipe posle teških gostovanja. Veliki broj utakmica igraš u tenziji, nije baš sve kao u NBA ligi. Mnogo puta ljudi pitaju kako smo izgubili, a ja volim nekad da ih pitam kako smo dobili. Imate dva pravca, moraš nekad da daš nešto više da bi dobio.

Otkrio je princip po kome voli da sa igračima priča nasamo, jer je tako reakcija bolja.

– Kad se neko napije vode, više nije žedan. Ako hoćeš u punu čašu da sipaš, ne možeš. To su ljudi, nekad ne možeš da izvučeš preko maksimuma. To su neke stvari koje su ljudske, biće tu poraza koje nijedan trener ne želi, ali ću ih ja gledati drugačije od ostalih. Kritika će ostati u svlačionici, a ne ovde ispred svih – rekao je Šakota.

Na pitanje da li Crvena zvezda može da sustigne zaostatak za ekipama Budućnosti, Cedevite i Partizana, rekao je:

– Pa jedino da im kažemo dekretom da sve pobede, da ostave Evroligu po strani i da se koncentrišemo samo na ovo. A oni će da kažu zašto u Evropi nije tako? Probaćemo svugde koliko god možemo. Ne radi se da li neko može ili neće. I mi imamo sve limite.

Jedno pitanje bilo je vezano za mlade Nenadića i Jovanovića kojih nema u ‘rosteru’.

– Ja ih manje znam, upoznajem ih na treninzima. Tamo vidim jednu lepu energiju, ali tek treba da vidimo šta ćemo sa njima. Sa druge strane, konkurencija na tim pozicijama gde su oni je malo jača. Meni je bilo žao mladih igrača kad nemaju pravu šansu. Mislim da sam jedan od trenera koji je uvek dao šansu mladima. Gledaš da dođeš da središ nešto, ali opet moraš da shvatiš da su u drugom planu. Naigraće se oni košarke.

Potom je Dragan Šakota otkrio da je Filip Čović dobio udarac:

– Nadam se, mislim da je dobio Filip udarac u butinu, ako se ne varam, i vidim da ne može da savije nogu. Lazić će trenirati od sledećeg dana, a nismo ga ni spomenuli. Trudimo se da povrede budu deo stvarnosti i mislim da je ona šansa nekom drugom da se pokaže. Kada se nalazimo na deficitarnim pozicijama to je malo teže, ali danas je to iskoristio Davidovac, ali i Dobrić.

Na kraju i o Deriku Braunu koji se polako budi:

– On je možda malo više pauzirao, ali je pokazao veću želju nego ostali. Da smo svi danas igrali kao on, verovatno ne bismo ni izgledali ovako – zaključio je Dragan Šakota.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter