Partizan je u derbiju 10. kola ABA lige ostvario ubedljiv trijumf nad Mega Bemaksom u Hali sportova na Novom Beogradu.

Razlika možda ne oslikava pravi odnos snaga na terenu, jer je do poslednje četvrtine Mega bila u potpunom egalu, a onda se raspala u poslednjoj deonici.


Iznenađen kretanjem rezultata o dešavanjima na terenu bio je i trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

– Očekivao sam kompletno drugačiju utakmicu, manje poena i malo tvrđu, drugačiju. Jako loše smo počeli utakmicu u odbrani, nismo bili dovoljno koncentrisani da dodajemo dva puta zaredom loptu između naših igrača i igra je bila kompletno drugačija. Bili smo loši prvih 20 minuta, u drugih 20 minuta igrali smo malo bolje odbranu, pokrili malo bolje koš, malo bolje skakali i mislim da smo zaslužili da dobijemo utakmicu – rekao je Trinkijeri novinarima u Hali sportova ‘Ranko Žeravica’.

Trener Mege Dejan Milojević poručio je da je Partizan zasluženo pobedio, ali da je razlika ipak bila nerealna.

– Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi, zaista je šteta što se utakmica ne igra 30 minuta, mozda bismo imali neke šanse, ovako je 40. Odigrali smo jako loše četvrtu, mislim da je nerealna razlika. Tri četvrtine smo bili prilično dobri, medjutim, da bi Mega dobila Partizan, Partizan mora da igra izuzetno loše, a Mega izuzetno dobro. Danas je Partizan imao sjajan šuterski dan, ubacili su svašta i zbog toga su slavili – naveo je Milojević.

– Idemo dalje, dižemo se, dižemo formu, probaćemo u narednih par utakmica da zabeležimo pobede koje bi nam značile za opstanak. Na početku smo bili hrabri, zato smo bili 30 minuta u egalu. Odlučno smo šutirali, hrabro. Partizan je pokušao da provocira šut u prvom poluvremenu, mi smo šutirali odlično i pogodili te šuteve. Da bi se dobio Partizan mora da se igra 40 minuta, a ne 30.

Bio je upitan da prokomentariše to što ga je Igor Kokoškov pozvao za pomoćnika u novom stručnom štabu reprezentacije Srbije.

– Ne želim da komentarišem dok to ne bude zvanično predstavljanje i sve – naveo je Milojević.