in , ,

NOVI MOMENTI NA JADRANU: Zvezdino saopštenje – ‘Nismo hteli u Zagreb bez Partizana!’

FOTO: KK Partizan

Naslućuju se jedinstveniji koraci srpskih klubova u budućnosti u regionalnom takmičenju.

Crvena zvezda se oglasila novim saopštenjem koje je naslovljeno sa ‘Bili smo jasni’. Radi se o tome što se njeni predstavnici nisu pojavili na sastanku regionalne lige u Zagrebu, jer tamo nije bilo ni Partizanovih članova.

– KK Crvena zvezda u cilju verodostojnog obaveštavanja srpske košarkaške javnosti, saopštava da neučestvovanjem svog predstavnika na sastanku radne grupe ABA lige u Zagrebu, naš klub nije želeo da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika još jednog srpskog kluba, koji zajedno sa Crvenom zvezdom bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan deo ABA lige u svakom smislu.

Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik KK Partizan NIS nije dobio nikakvu povratan odgovor oko termina sastanka, niti je KK Crvena zvezda mts o tome bila obaveštena.

Obavešteni smo da su svi učesnici Radne grupe potrdili svoje prisustvo za sastanak 04.12.2019. godine u Zagrebu. Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako retko viđenog jedinstvenog stava srpskih klubova, i to oko ključnih pitanja za dalje funkcionisanje ABA lige. Svojevrsnu potvrdu za to dobili smo i u pojedinim jučerašnjim javnim reakcijama ili prepričavanjima telefonskih razgovora, nakon našeg saopštenja u kome smo jasno upozorili na dešavanja koja neodoljivo podsećaju na prethodne sezone.

Međutim, ono što govori o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige je činjenica da pojedinci ne shvataju promene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu „korporativno – koalicionog“ pristupa neće biti mesta – jer kao takva siguro neće ni postojati!

Posebno nas obeshrabruje činjenica da pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u smislu budućnosti regionalne košarke, a za nas na prvom mestu interesa srpske košarke.

Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige , ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta „specijalaca“ već ono što treba da budu – integralni deo ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a verovatno ne bi ni postojale. Dopalo se to nekome ili ne! Zato KK Crvena zvezda ponavlja još jednom, ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primenjivani, ili ova i (takva) liga ne trebaju nikome – niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi! – objavila je Crvena zvezda.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MIROTIĆ O ‘SVAĐAMA’ SA PEŠIĆEM: Kad pričaju Srbin i Crnogorac, mora da bude glasno!

DEJAN MILOJEVIĆ: Partizan je jedan od favorita za titulu