0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

EVROLIGA: Zvezda po navici slavila u Milanu, odbrana crveno-belih presudila! (VIDEO)

Objavljeno: 05.12.19 u 22:38

U 12. kolu Evrolige Armani je dočekao Crvenu zvezdu u ‘Mediolanum forumu’

Odlično je Crvena zvezda otvorila meč, imali su dobru igru i rezultat nakon prve deonice. Usledio je mali pad, te se Armani vratio u život. Crvena zvezda je u trećoj deonici igrala skoro pa perfektnu odbranu kojom je protivnika svela na svega deset poena naspram postignutih 18. Održavali su gosti tu prednost sve do kraja meča i zasluženo slavili 67:77. Najbolji u domaćem sastavu bio je Rodrigez sa 14 poena,  9 poena postigao je Rol. Sedam su postigli Bruks, Dela Vale i Moraskini. Kod Crvene zvezde najbolji pojedinac bio je Lorenco Braun sa 21 poenom, Beron je ubacio 17, a Derik Braun 12. 

Nervozno je počeo meč tim Crvene zvezde Lorenco Braun je u prvom napadu pogrešio i izbacio loptu u aut. Beron je trojkom otvorio meč za crveno-bele. Potom je i Lorenco Braun dva puta pogodio za dva i nakon pet minuta Zvezda je imala minimalnu prednost 6:7. Šakota je u nastavku prve četvrtine dosta rotirao, a šansu je dobio i Derik Braun. Davidovac, a potom i L. Braun bili su precizni, te je prednost crveno-belih porasla na četiri poena. Moraskini je položio uz faul. U odsustvu micova Rikardo Moraskini dobio je veći prostor i odlično ga večeras koristi. Brzo je upisao pet poena i vratio prednost Armaniju. Sa druge strane Dobrić je odgovorio trojkom i vratio gostima prednost. Dobro je izgledala Crvena zvezda nakon prvih 10 minuta, a na semaforu je stajalo 18:20 na radost mnogobrojnih zvezdaša u areni.

FOTO: KK Crvena zvezda

Mučila se sa realizacijom Crvena zvezda na početku druge deonice, a domaćin je brzo napravio seriju od 5:0. Džef Bruks je namučio defanzivce Zvezde, a onda uz dva poena i dodatno bacanje ponovo prebacuje prednost domaćinu. Imali su nekoliko ofanzivnih skokova domaći košarkaši koji su novom mini serijom 5:0 stekli prednost 34:29, a Šakota je bio primoran da traži minutu odmora. Nekoliko izmena izbacile su Crvenu zvezdu iz ritma koja se mučila da postigne koš. Bili Beron je vratio Crvenu zvezdu u ritam. Do kraja je Zvezda igrala toplo-hladno, a na kraju poluvremena imali su crveno-beli zaostatak od jednog poena 40:39.

FOTO: KK Crvena zvezda

Dosta tvrda igra u nastavku meča na obe strane, za pet minuta igre domaći tim postigao je svega pet poena, dok su crveno-beli postigli poen više. Usledio je nešto bolji period igre gostiju, koji dolaze do najveće prednosti od 45:50 precizan sa linije za slobodna bacanja bio je Majkl Odžo. Dok se Armani je u nastavku mučio sa odbranom Zvezde kojoj je za sedam minuta ubacio samo pet poena. Preuzeo je u nastavku odgovornost Lorenco Braun koji je imao dobru partiju i već 15 poena nakon 28 minuta igre. Trojkom Fajea, Zvezda je došla do prve dvocifrene prednosti na meču. Perfektno su crveno-beli igrali odbranu u trećoj deonici i nakon tri deonice imali su sedam poena prednnosti, dok su Armani sveli na samo deset poena.

FOTO: KK Crvena zvezda

Nakon dobre igre u prvom poluvremenu Derik Braun je i poslednju deonicu počeo trojkom. Serhio Rodrigez je održavao u meču Armani, a Bili Beron je dalekometnom paljbom čuvao prednost Zvezde. Prvo je Španac pogodio trojku,  uzvratio je L. Braun polaganjem, a potom je Majkl Rol pogodio trojku za minus pet Armanija. Zapalio je dvoranu Džejms Gist atraktivnim lobom na dodavanje Lorenca Brauna koji je upisao sedmu asistenciju. 

Braun je u nastavku sa penala podigao ponovo prednost Zvezde na šest poena minut pred kraj meča.  Novim poenima Lorenco Braun je uspeo da potvrdi Zvezdinu novu pobedu u Milanu. Na kraju meča bilo je 67:75 za crveno-bele. 

Armani – Crvena zvezda 67:77 (18:20, 22:19, 10:18. 17:20)

Armani: Dela Vale 7, Mak 2,. Biliga, Moraskini 7, Rol 9, Rodrigez 14, Tarčevski 3, Nedović 6, Burns, Vajt 6, Bruks 7, Skola 6.

Crvena zvezda: Kuzmić 2, Braun D 12, Čović 2, Braun L 21, Davidovac 6, Faje 6, Beron 17, Dobrić 3, Gist 2, Dženkins, Simanić, Odžo 6.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter