0
AdmiralBet ABA Liga

KAZNA ZBOG SEMAFORA: Sankcija Evrolige zbog propusta u organizaciji meča sa Valensijom!

Objavljeno: 04.12.19 u 12:54

Košarkaški klub Crvena zvezda mts kažnjen je u sredu od strane disciplinskog sudije Evrolige zbirnom kaznom od 17.500 eura zbog propusta u organizaciji utakmice 11.kola Evrolige sa Valensijom, koja je odigrana 28.11.2019. godine u Beogradu.

Disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan izrekao je ovu kaznu zbog dva propusta:

Zastoj u radu semafora koji je prouzrokovao prekid utakmice u trajanja od 57 minuta tokom prve četvrtine utakmice u iznosu od 15.000 evra;

– Ubacivanja kovanica na teren i limenke za piće kojom je pogođen jedan od sudija po završetku utakmice, u iznosu od 2.500 evra.

U obrazloženju kazne navodi se da je KK Crvena zvezda mts i u prošlosti kažnjavan zbog propusta slične prirode, ali je olakšavajuća okolnost uzeta u obzir da je klub na utakmici sa Valensijom preduzeo sve mere kako bi se utakmica ipak odigrala u zakazanom terminu.

KK Crvena zvezda je saopštila da je shodno ugovorima koje je pre početka sezone klub potpisao sa ‘Štark Arenom’ i SC ‘Tašmajdan’ koji upravlja halom ‘Aleksandar Nikolić’ (za čija korišćenja plaća i naknadu), za funkcionisanje tehničke opreme i obezbeđivanje normalnih uslova tokom jedne Evroligaške utakmice, zadužena ‘Štark Arena’, a u ovom slučaju SC ‘Tašmajdan’ – hala ‘Aleksandar Nikolić’ u kojoj Crvena zvezda nastupa u tom kolu.

Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15.000 eura za neispravnost semafora od SC ‘Tašmajdan’ koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC ‘Tašmajdan’ – hala ‘Aleksandar Nikolić’ ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca.

Takođe, klub apeluje na sve navijače u dijaspori i sve koji samostalno i u svojoj režiji prisustvujuna gostujućim utakmicama KK Crvena zvezda mts, da se pridržavaju propozicija Evrolige, sportski bodre crveno-bele, ne ubacuju predmete u teren, ne stoje na prolazima, jer su protiv KK Crvena zvezda mts pokrenuta i dva disciplinska postupka zbog ponašanja navijača na gostovanjima u Berlinu i Kaunasu, i pored činjenice da njihovo prisustvo u tim dvoranama nije bilo i organizaciji kluba!

FOTO: KK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter