Evroliga objavljuje listu košarkaša koji će biti u izboru za ‘Tim decenije’, a novo ime na listi je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović.

Evroliga je na zvaničnoj stranici objavila da je Bogdanović tokom pet sezona u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju u dresu Partizana i Fenerbahčea prikazivao partije koje su ga lansirale u NBA ligu.


Takođe, to je takmičenje osvojio 2017. godine u timu Željka Obradovića, a iste sezone bio je u prvom timu Evrolige, dok je 2014. i 2015. godine bio laureat priznanja ‘Zvezda u usponu’.

Konkurencija za Tim decenije biće mu imena poput Kostasa Papanikolaua, Ekpe Judoa, Vila Klajburna, Luke Dončića, kao i Paulijusa Jankunasa, Brajana Danstona, Dimitrisa Diamantidisa, Serhija Ljulja, Andreja Kirilenka, Nanda De Koloa, Huana Karlosa Navara, Aleksej Šveda, Luiđi Datomea, i brojnih drugih legendi ovog takmičenja

Još jedan Srbin je od ranije u trci, Nenad Krstić. Konačan sud daće treneri, igrači, navijači i novinari koji će izglasati najbolji tim u periodu od 2010. do 2020. godine.