1
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Novi poraz Zvezde, ovoga puta u Ljubljani, biće bogami borbe za plej-of (FOTO)

Objavljeno: 01.12.19 u 18:50

U derbiju 9. kola ABA lige Cedevita Olimpija je u Ljubljani pobedila Crvenu zvezdu rezultatom 75:64 (14:16, 21:16, 18:16, 22:16).

Ako se po jutru dan poznaje Crvena zvezda se ove sezone neće boriti za prvo mesto pred plej-of ABA lige, već za uopšte ulazak među četiri najbolja tima na Jadranu. Ko bi na početku sezone rekao da će Crvena zvezda posle devet utakmica imati skor 5-4. Za Cedevitu je ovo bila veoma važna utakmica i oporavak posle šokantnog poraza od Zadra. Zanimljivo je to da su crveno-beli u sve četiri četvrtine ubacili po 16 poena.

Crvena zvezda je odlično otvorila utakmicu u Ljubljani povela je posle pet minuta igre 12:4. Tada su se u redovima Olimpije Cedevite razigrali Cirbes i Boatrajt i serijom 8:0 stigli su do 12:12. Samo sekund pre kraja prve deonice Dženkins je pogodio za vođstvo crveno-belih 16:14.

Druga četvrtina protekla je u boljoj igri Cedevita Olimpije, pre svih Boatrajta koji je trojkama iskoristio nešto lošiju odbranu Čovića. Domaćin je poenima Hopkinsa tri i po minuta pre kraja prvog poluvremena poveo sa ‘plus 12’ – 33:21. Ipak, Crvena zvezda je trojkama Fajera i Berona, to jest poenima Brauna i Gista spustila na poluvremenu na svega ‘minus tri’ – 35:32.

Trećačetvrtina slična priča, Cedevita se odlepila na ‘plus deset’ – 53:43, ali je Zvezda preko Branua i Gista stigla na 53:48 pred poslednjih deset minuta meča.

Cedevita Olimpija je novi beg imala sredinom poslednje deonice kada je Boatrajt pogodio trojku, a potom Čović izgubio loptu za lako polaganje Krušlina i kasnije dva bacanja za – 62:51. Čović se malo iskupio sa dve vezane trojke, ali je kod druge uradio nešto što se retkov viđa, tokom šuta je napravio faul nad Blažičem, a kako su gosti bili u bonusu, reprezentativac Slovenije je imao bacanja. Pogodio je jedno za 63:57. Cedevita je pitanje pobednika rešila tri i po minuta pre kraja kada je prvo Simonović pogodio trojku, a potom Blažič ukrao loptu Čoviću za ‘plus 11’ – 68:57. Do kraja meča razlika je ostala ista, a Cedevita Olimpija je slavila sa 75:64.

Cedevitu su do pobede vodili Boatrajt sa 17 poena, Simonović je dodao 16 poena. Kod Crvene zvezde je Braun ubacio 17 poena, a Beron je dodao deset koševa.

CEDEVITA OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA 75:64 (35:32)

Dvorana: Stožice.
Gledalaca: 5.000.
Sudije: Belošević, Pukl i Juras.

CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin 9, Boatrajt 17, Krampej, Hopkins 4, Murć 2, Mulalić, Miler 8, Blažič 3, Stipanović 8, Zagorac, Simonović 16, Cirbes 8.
CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 4, D. Braun 5, Čović 6, L. Braun 17, Davidovac 5, Lazić, Faje 3, Beron 10, Gist 5, Dženkins 6, Simanić 3, Odžo.

FOTO: ABA liga/Cedevita Olimpija/Juraj Kodrun

0
0

1 Komentara

  1. Zvezda igra bezvoljno. Ova sezona je izgubljena,žali bože novaca koje će uzeti Gist,Dženkins,dva Brauna !Simanića prodati bud zašto,anemičnost je njegova glavna osobina,Laziću se zahvaliti za sve što je uradio za Zvezdu.Kompletna rekonstrukcija tima je potrebna jer ni Davidovac ni Dobrić nemaju kvalitet da bi igrali Evroligu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter