0
Košarka

FOTO: KSS

SRBIJU VODIM IZ ZADOVOLJSTVA – KOKOŠKOV: Vodiću ‘Orlove’ na svim mečevima, bez obzira na obaveze u NBA ligi!

Objavljeno: 25.11.19 u 15:13

Već posle nekoliko dana na poziciji zvaničnog selektora Srbije Igor Kokoškov je počeo da oduševljava navijače.

Otkrio je Kokoškov da će biti na klupi Srbije na svim mečevima, bez obzira na obaveze u NBA ligi gde radi kao pomoćnik u Sakramento Kingsima. Što znači da će priliku da debituje imati u kvalifikacionom prozoru u Februaru protiv Finske i Gruzije.

Kokoškov je istakao da mu je posao u najjačoj ligi na svetu primaran, ali da Srbiju vodi iz zadovoljstva.

– Nemam dilemu i nažalost, ili na sreću, moj primarni posao je u NBA, a moje zadovoljstvo je rad sa nacionalnom selekcijom. Tako da to iziskuje više vremena, više sati, ali svestan sam, to nije nešto što prvi put radim i iz iskustava od poslednjih deset godina u radu sa nekim drugim reprezentacijama, znam šta me očekuje. To je jedan glomazan posao i nisam imao dilemu u vezi sa tim da li želim ili ne želim to da radim, nego jednostavno – ti preuzimaš obavezu da to radiš na jedan valjan i profesionalan način. Kažem, očekujem i znam koliko posla treba da se uradi, samo više rada – rekao je novi selektor Orlova za Glas Amerike.

Kokoškov je potom dodao da neće Srbiju voditi samo na velikim takmičenjima, već će se maksimalno posvetiti obavezama u reprezentaciji.

To je bila glavna začkoljica da tako kažem, ili nešto oko čega smo se dogovarali, jer moj uslov je bio da ja prihvatim ceo paket obaveza, da ne budem selektivan kao selektor, da preuzmem samo neka, nazovi, velika takmičenja. Tu su kvalifikacije za olimpijadu – i svi se nadamo olimpijadi – ali moj uslov je bio da radim sve, pa i „prozore“, što nije bilo lako. Iskoristili smo informacije nekih drugih timova, situaciju Serđa Skariola, koji je svetski prvak i u NBA, i u FIBA takmičenju. Kao pomoćnik je malo drugačija situacija i to je bila olakšavajuća okolnost – poručio je Kokoškov.

FOTO: KSS 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter