0
Košarka

FOTO: kss.rs/FIBA

KVL. ZA OLIMPIJSKE IGRE: Srbija zna pet rivala protiv kojih ne može da igra, ali i 19 sa kojih može (FOTO)

Objavljeno: 22.11.19 u 21:05

Srbija je dobila novog selektora u vidu Igora Kokoškova, a danas je dobila i potencijalne rivale u žrebu za Olimpijski kvlafikacioni turnir.

‘Orlovi’ su smešteni u prvi šešir zajedno sa selekcijama Grčke, Litvanije i Rusije. To znači da ove tri selekcije ne mogu biti rival Srbije na kvalfikacionom turniru. Iako još nije stiglo pojašnjenje, jasno je da to neće moći da bude ni Hrvatska iz trećeg šešira, baš kao ni Kanada iz četvrtog šešira. Razlog je taj što je Srbija, baš kao Hrvatska, Kanada i Litvanija domaćin turnira.

Rivali Srbije iz drugog šešira mogu biti Češka, Brazil, Poljska ili Italija. Iz trećeg šešira to su Turksa, Slovenija i Protoriko. Iz četvrtog Nemačka, Dominikanska republika, Venecuela. Peti šešir čine Novi Zeland, Meksiko, Kina i Koreja. U najslabijem šestom šeširu su Angola, Tunis, Senegal i Urugvaj.

Žreb za Olimpijski kvlafikacioni turnir biće održan 27. novembra, a turniri su na programu od 23. do 28. juna. Samo pobednici četiri turnira plasiraće se u Tokio.

IDEALNA GRUPA ZA SRBIJU:

SRBIJA
Poljska
Portoriko
Venecuela
Koreja
Urugvaj

TEŠKA GRUPA:

SRBIJA
Italija
Slovenija
Nemačka
Novi Zeland
Tunis

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter