0
AdmiralBet ABA Liga

SA NJIME JE MILINA RADITI – MILIČIĆ: Kokoškov je kalibar trenera koji treba Srbiji!

Objavljeno: 21.11.19 u 00:02

Na opšte oduševljenje srpske javnosti Igor Kokoškov postavljen je za selektora reprezentacije Srbije. Mnogobrojni košarkaši poslali su mu poruke dobrodošlice u prethodnim danima. Jedan od njih je i Darko Miličić.

Nekadašnji drugi pik na NBA draftu govorio je za Telegraf o Kokoškovu. Darko Miličić je veliki deo karijere proveo u NBA ligi i dobro poznaje rad Igora Kokoškova. Svojevremeno je tadašnji pomoćnik u redovima Detroita bio veliki oslonac tada mladom Milićiću.

– Slušao je on svašta, čoveče Božji! Kad god je bila neka glupost, on je u tom momentu bio tu za mene kada nema roditelja. Da ne bih njih opterećivao glupostima, odlazio sam kod njega na ispovedanja. Potučeš se, pa ovo, pa ono, i ja onda kucam kod njega na vrata. Kad sam ulazio, on kaže: Šta si zemljače sad uradio, majke ti? – Rekao je u razgovoru za Telegraf Darko Miličić.

Istakao je Miličić da je Kokoškov uvek znao kako da sagleda stvari i davao mu je korisne savete.

– Hajde, dobro, polako, pa smiri malo, pa povuci ručnu, sve je umeo lepo da kaže i da dobijem lepe savete od njega. Ja bih voleo da sam imao to njegovo smirenje, to je nešto što čovek ima ili nema, a on to ima, neverovatno je. Tebi je milina raditi sa njim jer je čovek toliko miran u bilo kojoj situaciji, rasuđuje sa smirenjem, nikad nije usijana glava, da odluke donosi živčano – istakao je Milićić.

Govorio je Miličić i o trenerskim kvalitetima Kokoškova, koji je sa Slovenijom osvojio Evropsko prvenstvo, a imao je i uzbudljiv put kroz NBA ligu.

– Na primer, pomoćni treneri NBA timova imaju određene timove za koje vode skauting, njegovi skautinzi su uvek bili za nijansu bolji od američkih trenera i trenera sa njihovog govornog područja. Uvek je imao bolje detalje i stvarno su svi spoznali da je on taj koji zna da dočara sve momente, kako neka ekipa nešto radi, kako nešto treba da se uradi da bi se to zaustavilo. Kad vratim film, to je taj kalibar trenera koji nam treba. Zaslužuje delovanjem, posvećenošću, svim ostalim – zaključio je Miličić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter