0
Košarka

FOTO: KLS

SAMO U SRPSKOJ KOŠARCI: Predsednik Zlatibora napao sudiju Glišića, kažnjen i arbitar!

Objavljeno: 20.11.19 u 17:09

Burno je ponovo bilo u Košarkaškoj ligi Srbije i prethodnog vikenda. Posebno u Čajetini.

Zlatibor je u poslednjim trenucima meča poražen od Borca iz Čačka rezultatom 79:80. Domaći košarkaši, zajedno sa upravom nisu bili zadovoljni sudijskom trojkom Uroš Obrknežević, Aleksandar Glišić i Aleksandar Milojević, te je ceh platio Glišić sa kojim je u obračun ušao Pelverović.

Za svoj prestup predsednik Zlatibora kažnjen je sa samo četiri meseca zabrane vršenja dužnosti u košarci i novčanom kaznom od 240.000 dinara. Dok je Glišić takođe sankcionisan sa dve utakmice u tempu delegiranja zbog nekorektnog ponašanja na meču.

– Kazne su donete nakon sprovedenog postupka, delegatskih izveštaja dopisa klubova u konkretnim slučajevima, izjave službenih lica, igrača i uvidom u snimak utakmice. Visina kazne opredeljena je u skladu sa Disciplinskim odredbama koje je usvojila Skupština KLS-a – navodi se u saopštenju! 

Podsetimo, od raspada SFRJ Glišić je tek treći sudija iz Srbije koji se našao na najvećoj košarkaškoj smotri prvenstvu sveta. Pre toga poverenje su dobijali samo Ilija Belošević i Milivoje Jovčić.

FOTO: KLS

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter