0
Evroliga

FOTO: KK Partizan

DERBI (NI)JE ARHIVIRAN: Zvezda u Berlinu traži ‘lek’ posle poraza od Partizana

Objavljeno: 18.11.19 u 21:50

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Berlin na utakmicu devetog kola Evrolige protiv nemačke Albe.

Crveno-beli se nalaze u žestokom ritmu, u kome igraju četiri teške utakmice u samo šest dana, pošto će nakon duela sa ekipom koju vodi proslavljeni španski trener Aito Garsija Reneses, već u četvrtak igrati protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Duel sa Albom stiže u nezgodnom trenutku, samo dva dana nakon bolnog poraza od Partizana u ‘večitom’ derbiju rezultatom 75:72.

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović odveo je na put 14 igrača, koji će imati samo jedan dan da se osveže, odmore i pripreme za utakmicu u ‘Mercedes Benc Areni’ u Berlinu.

– Očekuje nas još jedna teška utakmica za čiju pripremu nemamo previše vremena. Iza nas su dva meča u kojima smo bili u igri svih 40 minuta i imali šansu da ih dobijemo, ali i velika potrošnja nakon produžetka sa ASVEL-om i produžetka i derbija koji sam po sebi nosi dodatni utrošak energije. Ponovo smo u situaciji da imamo jako malo vremena, uz to dodatno i putovanje u Nemačku, kako bi spremni dočekali utakmicu sa ekipom albe. Naša je obaveza, bez obzira na već dve odigrane utakmice u petak i nedelju, da u svaki meč ulazimo sa željom i namerom da ga dobijemo, tako je i pred utakmicu Berlinu. Znamo kako igra Alba, i u dobrom rasoloženju čekaju ovaj meč jer su pobedili Panatianikos u Atini. Ipak naš cilj se zna – rekao je Gavrilović.

Crveno-beli na ovoj utakmici neće imati na raspolaganju Stratosa Perperoglua i Džejmsa Gista, a u Berlin su otputovali Derik Braun i Nikola Jovanović.

– Očekuje nas izuzetno težak ispit i duel sa nemačkom ekipom koja igra brzo sa puno šuteva i košarku na veliki broj poena. Moramo da odigramo čvrsto u odbrani, kontrolišemo ritam i ne dozvolimo im da igraju i nametnu svoj tempo. Sa druge strane, zaista nemamo puno vremena da se odmorimo i spremimo za ovu utakmicu posle dve fizički vrlo zahtevne utakmice tokom vikenda. Naš cilj pred svaku utakmicu se zna – rekao je Ognjen Dobrić.

Ovo će biti treći duel dva kluba, dva meča Crvena zvezda i Alba odigrali su dve utakmice 2015.godine u TOP 16 fazi Evrolige. Alba je slavila na svom parketu 73:68, Crvena zvezda se revanširala ubedljivom pobedom 86:69.

Ekipa Crvene zvezde utakmicu devetog kola igra u utorak od 20 časova, a već u sredu sledi put u Kaunas na meč sa Žalgirisom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter