0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

GORDIĆ: Pred meč se u svlačionici osetila tišina, a posle… MOZLI: Atmosfera je bila ‘luda’

Objavljeno: 17.11.19 u 23:42

Nemanja Gordić bio je večeras Partizanov ‘iks faktor’. Partizan je slavio 75:72, a Gordić je postigao 12 poena.

Uz indeks uspešnosti 12 i četiri asistencije i isto toliko skokova bio je jedan od važnih faktora u večerašnjem meču, a nakon meča izašao je pred novinare.

– Kao što svi znamo nije obična utakmica. Pobeda u derbiju znači više od bodova. Nije bila lepa utakmica. Dosta promašenih otvorenih šuteva sa obe strane. Na našu sreću mi smo imali više energije i pokupili smo najviše ničijih lopti kada je to bilo potrebno – istakao je Gordić.

Kada je bilo teško plejmejker crno-belih je preuzeo odgovornost i pogodio nekoliko važnih trojki.

– Drago mi je zbog toga. Trebalo nam je to u tom trenutku. Zahvalio bih se i publici na velikoj podršci. Nadam se da će biti sledeći put još više ljudi. Igramo protiv odličnog Ritasa nadam se podršci kao i večeras u najmanju ruku. Nije lako ni sudijama meč je trajao preko dva sata. Pregledima snimaka ubija se ritam – istakao je Gordić.

Plej Partizana zadovoljan je što je nakon dva sata meča njegov tim slavio.

– Crvena zvezda je evroligaška ekipa. U elitnom takmičenju se igra fizički zahtevna košarka. Bukvalno se osećamo kao da smo dva sata bili u rudniku. Drago mi je da je naš tim pokazao da može da se nosi sa evroligaškom Zvezdom.

Nemanja Gordić je jedan od retkih košarkaša koji je već iskusio čari ‘večitog derbija’.

– Nisam hteo ništa da komentarišem pre meča. Osetio sam dobru stvar. Bila je tišina pred meč u svlačionici. Želeli smo da pokažemo posle lošijih rezultata da smo i dalje Partizan koji je savladao Kuban. Nije lako igrati u takvih okolnostima. Posle meča nije bilo tišine, slavili smo pobedu – otkrio je Gordić.

Gordić ne beži od velikih utakmica, kroz karijeru  je dobro igrao protiv Zvezde.

Igrao sam ja dobro i protiv drugih ekipa, ali kada igrate za Partizan imate ogroman motiv protiv najvećeg rivala. Takav je kod mene slučaj jer najveći rivali izvlače najbolje iz vas – ističe Nemanja Gordić.

FOTO: KK Partizan

Vilijam Mozli bio je oduševljen atmosferom.

Atmosfera je bila luda. Od dolaska u Partizan govorili su mi mnogo o derbiju, o rivalitetu ovih timova. Drago mi je što smo pobedili – rekao je nakon meča Mozli.

Na kraju meča ‘Grobari’ su skandirali njegovo ime.

– Volim to, došao sam u Partizan da igram i kada doživim tako nešto samo me motiviše da igram još napornije – ističe Mozli.

Iz ‘Štark arene’ – Stefan Smuđa

FOTO: KK Partizan 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter