2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

ABA LIGA: Čović od heroja do tragičara! Partizanu pobeda u prvom ‘večitom derbiju’ ove sezone!

Objavljeno: 17.11.19 u 22:14

Košarkaši Partizana dočekali su u 7. kolu Crvenu zvezdu u ABA ligi. Navijači su imali prilike da u ‘Štark areni’ vide uzbudljivu utakmicu.

Partizan je prve poene postigao preko Zagorca sa penala. Sa druge strane odgovorio je Faje. U uvodnom minutu crmo-beli su se previše oslonili na šut sa distance, pokušali su Zagorac i Jaramaz, ali su bili neprecizni. Promašio je Lorenco Braun obruč, a crveno-beli su došli do skoka nakon čega je sa penala Dobrić Zvezdi doneo četiri poena prednosti. Sa druge strane zakasnio je na faul Lorenco Braun koji je došao do druge lične greške, a Volden do tri bacanja.

FOTO: KK Partizan

Crno-beli iz igre do ovog trenutka imali su 1-8, ali zahvaljujući sigurnoj igri sa penala održavali su se rezultatski u meču. Čović loptu daje u ruke Voldenu koji pogađa za dva uz faul i vođstvo od dva poena ‘parnog valjka’. Partizan je ušao u ritam i u nastavku stekao prednost od osam poena prednosti. Do kraja deonice održavao je Partizan igru i poenima Mozlija prva četvrtina završena je rezultatom 26:19.

FOTO: KK Partizan

Prvu trojku na meču postigao je Partizan na meču i to u drugoj deonici. uspeo je distancu da ‘otključa’ Rade Zagorac. Ušao je nakon tri minuta druge deonice Partizan u problem sa faulovima. Ipak, Čović je sa druge strane insistirao na šutu za tri. Poenima Novice Veličkovića, Partizan je prvi put došao do dvocifrene prednosti 36:25. Odgovorio je sa druge strane prvom trojkom u poslednjem minutu deonice Bili Beron i na poluvreme Partizan je otišao uz prednost 43:36.

FOTO: KK Partizan

Tvrdo su ekipe otvorile poslednju deonicu. Crvena zvezda je preko Lorenca Brauna spustila samo na dva poena zaostatka nakon pet minuta igre. Obe ekipe bile su znatno neefikasne te je za pet minuta Partizan postigao četiri, a Crvena zvezda osam poena. Lorenco Braun je brzo dobio treći faul, te je Gavrilović odlučio da ne rizikuje i zamenio je pleja. Nesumnjivo da je večeras bila bolja kada je na parketu bio Braun.

FOTO: KK Partizan

Meč je ponovo ušao u egal, igralo se koš za koš. Ponovo su timovi dosta grešili i već dugo je na semaforu stajalo 53:50. Kori Volden je bio polovičan za Partizan, a sa druge strane uspešan Dženkins koji trojkom donosi prvu prednost Zvezdi 54:55. U poslednjih deset minuta ‘derbija’ ušao je Partizan uz prednost 56:55.

FOTO: KK Partizan

Partizan se previše oslanjao na šut za tri poena, do poslednje deonice ubacili su samo jednu trojku iz 20 pokušaja. Sa druge strane Trojku je pogodio Čović, a drugom trojkom za crno-bele odgovorio je Gordić. Dosta je otežao posao Crvenoj zvezdi Džejms Gist koji je dobio četvrtu ličnu, a potom i tehničku zbog prigovora. Te je na taj način Gist vratio Partizan u život. Ponovo je proradio Gordić i vratio Partizanu šest poena prednosti, a Gavrilović je tražio minut odmora. 

FOTO: KK Partizan

Usledio je duži prekid kako bi sudije pogledale spornu situacijiju kod faula Zagorca nad Čovićem. Prvo je prikazana nesportska lična Davidovcu, nakon čega je preinačeno u nesportsku Jankoviću da bi potom sudije zajedno sa trenerima pogledali snimak. Nema sumnje da ovakvi prekidi ubijaju ritam igre, ali je na kraju presuđena nesportska greška Jankoviću te su gosti imali bacanje i loptu sa strane. Gordić je novim poenima povećao prednost Partizana na šest poena prednosti tri minuta pre kraja. Zbog drugog namernog prekršaja Odžo je morao na klupu, a gostujući tim nije se složio sa odlukom sudije.  Čović je bio precizan sa penala, a loše je Partizan organizovao dva napada. Na dva poena prednosti za Partizan Čović je promašio trojku i načinio nameran promašaj nad Pejdžom.  U poslednje sekunde meča Partizan je ušao uz prednost 75:72

Partizan – Crvena zvezda 75:72 (26:19; 17:18; 13:18; 19:17)

Partizan: Volden 13, Zagorac 5, Pejdž 3, Gordić 12, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 6, Birčević, Janković 9, Tomas 8, Pejners, Mozli 9.

Crvena zvezda: Kuzmić 3, Čović 14, Braun 9, Davidovac 2, Lazić 2, Faje 4, Beron 9, Dobrić 6, Gist 6, Dženkins 6, Simanić, Odžo 11.

0
0

2 Komentara

  1. PRVO DA KAZEM DA SAM NAVIJAC CRVENE ZVEZDE,DRUGU IMAM 41 GOD,STA ZELIM DA KAZEM DA MI JE POSLE 20 GODINA RATA NA KOSOVU GDE SAM JEDVA ZIV OSTAO,IMAM I DAN DANAS POSLEDICE,ZAO MI JE STO SAM GINUO ZA OVAKAV NAROD KAO OVAJ STO JE VECERAS BIO U DVORANI,NIKAD VISE NE BI SEBE ODVEO U OPASNOST DA ZA OVAKVU BAGRU,KLOSARE,NARKOMANE,LOPOVE GINEM,NEKA GINE ONAJ KOJI IM DAJE PARE OD MUCNE SRBIJE,A OSTOJI BOG JE JEDAN ZBOG TVOJIH PRICA JE DOSLO DO SUKOBA SRBA VOLEO BI DA TE NEGDE VIDIM LIMARU SAMOG,DA VIDIM KAKO SI JAK,POZDRAV ZA SVE PRAVE SRBE NARAVNO DA IH IMA PUNO KOJI NAVIJAJU I ZA JEDNE I DRUGE,A OVA NASA DRZAVA JE JEDNO LEGLO LOPOVA KRIMINALACA I NEK NAM JE BOG U POMOCI

    0
    0
    Odgovori
    • Steta sto umesto u rat, nisi isao u skolu.
      Tada bi znao da podrzavas upravo onoga koji je novac pokrao sa tog Kosova „gde si ti ginuo“.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter