2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

GAVRILOVIĆ: Prednost Partizana je što je igrao u sredu, mi imamo jedan dan za pripremu!

Objavljeno: 16.11.19 u 13:30

Košarkaši Crvene zvezde imaju težak ispit nakon poraza od ASVEL-a. U nedelju od 20 časova gostuju Partizanu. Meč će se igrati u „Štark Areni“.

Pred ovu utakmicu, koja će predstavljati 41.duel dva gradska rivala (trenutni skor 20-20) crveno-beli nemaju puno vremena za oporavak nakon teške utakmice sa francuskim ASVEL-om koja je rešena tek u produžetku.

Takođe, Crvena zvezda mts neće moći da računa na pomoć iskusnog Perperoglua koji ima problema sa povredom kolena, dok isti problemi muče i Derika Brauna. 

– Derbi je uvek neizvesna utakmica tako je bilo, tako je i sada.Utakmica koja u uvodu ima i činjenicu da imamo isti broj pobeda i poraza, kao i da će biti specifična po tome što ćemo je odigrati u „Areni“. Imali smo tešku evroligašku utakmicu u petak koja je rešavana u produžetku, i imamo samo jedan dan da se osvežimo i pripremimo za narednu utakmicu. Već smo bili u takvim situacijama i to nije novitet za nas. Ono što svakako jeste prednost našeg rivala je upravo to da su svoj meč odigrali u sredu i da su imali dva dana više za odmor i pripremu ove utakmice. Međutim sve to mora biti zaboravljeno sa naše strane kada istčimo na teren u nedelju uveče i očekujem da budemo spremni – rekao je trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović.

Dejan Davidovac ističe da će crveno-beli pređašnje utakmice ostaviti iza sebe.

– Novi derbi i novi izazov pred nama. Moramo brzo da ostavljamo prethodne utakmice iza sebe, i okrenemo se narednim rivalima. Pred Partizan ćemo imati malo vremena da se osvežimo i oporavimo nakon velike potrošnje protiv Asvela, jedan trening, ali bićemo spremni. Partizan svakako jeste u prednosti jer je imao dva dana više za odmor, ali ovo su utakmice u kojima nikada ne možete da kažete ko će izaći kao pobednik, na kraju presuđuju veća želja, energija, jedna lopta i neki detalji – rekao je prvotimac Crvene zvezde.

Odmah po završetku utakmice u „Štark Areni“ crveno-bele očekuju odlazak na put. Već u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima sledi let za Berlin (ALBA 9.kolo EL – utorak) a već u četvrtak u drugom utakmici „duplog programa“ i novo gostovanje Žalgirisu u Kaunasu.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

2 Komentara

  1. DOK STE VI STO RECE VAS BERON DOBIJALI SAMARANJE PO GUZI OD FRANCUZA, PARTIZAN JE OSTRIO PATKU!
    TALIBANI mali GANI BICE OPET KME KME KME OOOOOOOOOOOOO PARTIZANE VOLIM TE!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter