Košarkaši Crvene zvezde imaju težak ispit nakon poraza od ASVEL-a. U nedelju od 20 časova gostuju Partizanu. Meč će se igrati u „Štark Areni“.

Pred ovu utakmicu, koja će predstavljati 41.duel dva gradska rivala (trenutni skor 20-20) crveno-beli nemaju puno vremena za oporavak nakon teške utakmice sa francuskim ASVEL-om koja je rešena tek u produžetku.


Takođe, Crvena zvezda mts neće moći da računa na pomoć iskusnog Perperoglua koji ima problema sa povredom kolena, dok isti problemi muče i Derika Brauna. 

– Derbi je uvek neizvesna utakmica tako je bilo, tako je i sada.Utakmica koja u uvodu ima i činjenicu da imamo isti broj pobeda i poraza, kao i da će biti specifična po tome što ćemo je odigrati u „Areni“. Imali smo tešku evroligašku utakmicu u petak koja je rešavana u produžetku, i imamo samo jedan dan da se osvežimo i pripremimo za narednu utakmicu. Već smo bili u takvim situacijama i to nije novitet za nas. Ono što svakako jeste prednost našeg rivala je upravo to da su svoj meč odigrali u sredu i da su imali dva dana više za odmor i pripremu ove utakmice. Međutim sve to mora biti zaboravljeno sa naše strane kada istčimo na teren u nedelju uveče i očekujem da budemo spremni – rekao je trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović.

Dejan Davidovac ističe da će crveno-beli pređašnje utakmice ostaviti iza sebe.

– Novi derbi i novi izazov pred nama. Moramo brzo da ostavljamo prethodne utakmice iza sebe, i okrenemo se narednim rivalima. Pred Partizan ćemo imati malo vremena da se osvežimo i oporavimo nakon velike potrošnje protiv Asvela, jedan trening, ali bićemo spremni. Partizan svakako jeste u prednosti jer je imao dva dana više za odmor, ali ovo su utakmice u kojima nikada ne možete da kažete ko će izaći kao pobednik, na kraju presuđuju veća želja, energija, jedna lopta i neki detalji – rekao je prvotimac Crvene zvezde.

Odmah po završetku utakmice u „Štark Areni“ crveno-bele očekuju odlazak na put. Već u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima sledi let za Berlin (ALBA 9.kolo EL – utorak) a već u četvrtak u drugom utakmici „duplog programa“ i novo gostovanje Žalgirisu u Kaunasu.

FOTO: KK Crvena zvezda