0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter

ANDREA TRINKJERI: Zvezda je tim pravila za TOP 8 Evrolige! Gavrilović je bio u mom gradu, sad sam ja…

Objavljeno: 16.11.19 u 19:47

Novi košarkaški ‘večiti derbi’ na programu je u nedelju od 20 časova u ABA ligi, a Partizan će Crvenu zvezdu dočekati u ‘Beogradskoj areni’.

Italijanski stručnjak Andrea Trinkjeri prvo je govorio o Partizanu i stanju tima pred Crvenu zvezdu.

– Derbi je nešto posebno. Meč u kom uvek imaš nešto više da daš, ne misliš na povrede i umor. Zvezda je dobra ekipa, veoma važna utakmica. Naravno da bih voleo da pobedimo sutra, ali bih više voleo da dobijemo one derbije pred kraj sezone. To je kao u atletici ili u formuli jedan i kada kažu „krug“. Koje je vreme. Neki put imaš najbolje vreme u prvom krugu i ne dobiješ trku, a nekada nemaš najbolje vreme u prvom krugu i dobiješ trku – počeo je priču Trinkjeri.

Andrea Trinkjeri se svojevremeno družio sa Andrijom Gavrilovićem u Milanu.

– Raduje me da igram protiv Andrije Gavrilovića. On je bio u mom gradu, družili smo se. Ja sam sada u njegovom gradu. Drago mi je da je dobio šansu. Želim mu najveći uspeh u svim utakmicama osim sa Partizanom.

Do sada jedini ‘večiti derbi’ odigran je 2009. godine u ‘Areni’ pred oko 11 hiljada navijača, a akter tog duela bio je današnji krilni centar Partizana Novica Veličković.

– Ja bih voleo ako možemo da napunimo Arenu. Da bude novi rekord u derbijima, i da on pripada Partizanu. Ako i sadašnji već ne pripada, to ne znam. Voleo bih da tako bude. A Novica je kao knjiga. Ima iskustva, ima priče.

Na kraju je Andrea Trinkjeri govorio o Crvenoj zvezdi. Naravno, rečima hvale.

– Oni su vrlo, vrlo dobra ekipa. Imaju dubinu, veliki su. Veliki su u bekovima, krilima, centrima. Napravili su ekipu da budu u prvih osam u Evroligi. A to sve govori – istakao je Trinkjeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter