0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP

NOVI PRELAZAK IZ HUMSKE U ŽELEZNIK: Prošle sezone u Partizanu, sada je potpisao za FMP! (FOTO)

Objavljeno: 14.11.19 u 15:32

Još jedan potpis koji će odjeknuti.

KK FMP obaveštava srpsku košarkašku javnost da je mladi reprezentativac Srbije Đorđe Pažin potpisao trogodišnji ugovor sa tim klubom!

Pokriva više pozicija u timu, visok je dva metra i smatra se jednim od najvećih talenata u Evropi među igračima koji su rođeni u 21. veku.

Pažin je rođen u Ćupriji 31. marta 2001. godine, prethodne dve sezone nastupao je za ekipu Partizana, što je novi prelazak iz Humske u Železnik, posle istog puta Marka Pecarskog.

Pažin je sa selekcijom Srbije do 16 godina osvojio bronzanu medalju na EP 2017.godine u Podgorici, prošao je sve mlađe selekcije naše zemlje, a kao veliki talenat čiji su kvaliteti primećeni i van granica Srbije, već sa 14 godina nastupao je za mlađe selekcije madridskog Reala, i kasnije italijanske ‘Stela Azzure’. Učestvovao je na kampu ‘Košarka bez granica’ 2018. godine, a iste sezone je bio i MVP juniorske ABA lige u kojoj je ubacivao preko 27 poena po utakmici.

Odlikuje ga izvanredna napadačka igra, a svoj veliki talenat nastaviće da razvija u redovima FMP koji od mladog talenta očekuje puno u godinama koje dolaze.

– Dolaskom Đorđa Pažina, i ranijim angažmanom Marka Pecarskog, KK FMP je i ove sezone nastavio višegodišnju politiku  kluba da dovodi mlade i talentovane igrače koji predstavljaju budućnost srpske košarke – saopštio je klub iz Železnika.

FOTO: KK FMP
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter