0
Košarka

FOTO: kss.rs/FIBA

LEPE VESTI: Srbija blizu dobijanja kvalfikacionih Olimpijskih turnira u košarci!

Objavljeno: 12.11.19 u 13:50

Srpska košarka će vizu za Tokio morati da potraži na kvalfikacionim turnirima, a posao će biti dosta olakšan ako naša zemlja dobije domaćinstvo.

FIBA će odluku od domaćinima kvalfikacionog Olimpijskog turnira za žene i muškarce odlučiti 15. novembra, bar je tako nagovestila Svetska košarkaška federacija. KS Srbije podneo je sve garancije uz podršku vlade Srbije oko organizovanja turnira i za devojke i za muškarce.

Kako saznaje ‘Maxbetsport’, Srbija je blizu dobijanja domaćinstva oba turnira, ženskog u februaru i muškog početkom jula. Pored Srbije muški kvlafikacioni turnir trebalo bi da dobiju Hrvatska, Litvanija i Kanada.

Na četiri turnira igraće 24 selekcije od kojih je 16 to pravo steklo na poslednjem Mundobasketu u Kini: Srbija, Češka, Poljska, Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Nemačka, Turska, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Novi Zeland , Tunis i Kanada. Po kriterijumu kontinetalne kvote, a prema plasmanu, učestvovaće još i Angola, Senegal, Meksiko, Urugvaj, Kina, Hrvatska i Slovenija. Prilikom žreba vodiće se računa o kvalitetu timova, poštovaće se mesto na listi FIBA, kao i geografska bliskost koja će se izbeći ako to bude bilo moguće.

Kada je reč o damama, interesovanje je daleko manje te su ozbilje kandidature poslale samo Belgija i Srbija. Prednost naše zemlje je ta što su dobre dvorane, blizu aerodroma i dobrih hotela. Takođe, ‘plus’ je i iskustvo organizovanja ovakvih turnira, pošto su se muškarci na OI u Riju plasirali posle jednog takvog.

Sad ostaje samo da se sačeka odluka FIBA, a potom napravi plan kako da se naše dve selekcije nađu u Tokiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter