0
Košarka

DINAMIK BOLJI OD SLOBODE: Alilović zadovoljan trijumfom

Objavljeno: 12.11.19 u 22:50

U 7. kolu ABA 2 lige Dinamik je na Novom Beogradu savladao ekipu Slobode iz Tuzle rezultatom 87:83.

Najefikasniji u ekipi Dinamika bio je plejmejker Miroslav Pašajlić koji je postigao 18 poena uz indeks efikasnosti 16. Zapaženu rolu imali su i Kapiten Dušan Beslać (14 poena) kao i mladi turski internacionalac Mert Akaj koji je posle povrede koju je pretrpeo u subotu odigrao dobru utakmicu postigavši 10 poena uz osam asistencija i četiri ukradene lopte

Dinamik je ovom pobedom ostao neporažen na svom terenu u ABA 2 ligi, zabeleživši treći trijumf kao domaćin.

Trener Dinamika Miro Alilović je bio zadovoljan pre svega zalaganjem svoje ekipe.

– Znali smo da je ekipa Slobode tim koji igra sa visokom energijom, da su opasni u tranzicionom napadu, da forsiraju ofanzivni skok i za to smo se i spremali. Odgovorili smo na te stvari delimično. Kontrolisali smo skok kada je bilo najpotrebnije i po prvi put mogu da pohvalim svoju ekipu – svaka čast za trud i želju, za timski duh i igru bez predaje. Ako nastavimo u ovoj atmosferi očekuje nas još dobrih rezultata. Slobodi želim sve najbolje u nastavku lige i čestitam na dobroj i fer borbi.

Plejmejker Dinamika Miroslav Pašajlić se složio sa trenerom.

– Pre svega jedna energetski zahtevna utakmica, i mi i oni igramo brzu košarku u tranziciji, znali smo da su ranjivi što se tiče defanzivne tranzicije i pokušali smo da to iskoristimo. U ključnoj trećoj četvrtini smo zatvarali defanzivni skok, pogađali otvorene šuteve i odlepili se na 10 razlike, što je bilo bitno za kraj utakmice. Čestitao bih ekipi Slobode i želim im sve najbolje u nastavku takmičenja.

Trener Gostujuće ekipe Josip Pandža je izjavio:

– Težak poraz za nas, bili smo dobri ali nedovoljno koncentrisani. Previše puta smo ispali jedan na jedan i gubili lopte u nekim prelomnim trenucima što je i odlučilo pobednika. Treća četvrtina je bila najlošija za nas jer smo primili previše poena iz tranzicije. Bili smo umorni ali smo dobro reagovali na visok tempo utakmice. Dinamiku čestitam a nama ostaje da u budućnosti budemo što više koncentrisani u završnici.

 Sledeću utakmicu Dinamik igra u subotu u okviru KLS lige protiv ekipe Kolubare u Lazarevcu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter