0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

ABA LIGA: Ubedljiva Zvezda bacila na kolena neraspoloženu Igokeu!

Objavljeno: 11.11.19 u 22:45

Košarkaši Crvene zvezde zatvorili su 6. kolo ABA lige ubedljivom pobedom protiv Igokee.

U dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ Crvena zvezda je bez pomoći Stratosa Perperoglua i Filipa Čovića dočekala ekipu Igokee. Već nakon polovine prve deonice i serije 11:0 Crvene zvezde gosti nisu imali priliku da se vrate u meč. Zaslužena pobeda domaćina 103:61. U redovima Crvene zvezde najbolji je bio Beron sa 19 poena, dok su Dobrić i Gist postigli po 13, Kuzmić je ubacio 10. U redovima Igokee Von je postigao 19, Evans 16 i Grin 15 poena.

FOTO: KK Crvena zvezda

Nakon početnog ispitivanja snaga ubacio je Lorenco Braun u petu brzinu i naterao protivnika da napravi nesportski faul. Plej crveno-belih je u seriji 10:6 ubacio šest poena. U istom napadu postigao je prve poene Lazić, a potom i trojku Bili Beron.

FOTO: KK Crvena zvezda

Već u narednom napadu Laziću je zbog simuliranja dosuđena tehnička, a Von je bio neprecizan sa linije za sl. bacanja. Lešić je uspeo da prekine seriju domaćina od 11:0. Crvena zvezda je bila raspoložena u napadu, a disciplinovana u odbrani, te je prva deonica je pripala četi Andrije Gavrilovića rezultatom 29:18

Bili Beron je nastavio drugu gde je završio prvu četvrtinu, trojkom preko ruke odbrane gostiju. Odlično služi Zvezdu šut za tri, odmah u narednom napadu trojku je pogodio i Gist. Lorenco Braun je drugu četvrtinu počeo na klupi gde mu je medicinsko osoblje ukazalo pomoć, a potom se brzo preselio u svlačionicu.

FOTO: KK Crvena zvezda

Ipak, brzo se vratio na teren. Mučila se Igokea da prenese loptu na polovinu protivnika, a Crvena zvezda je to koristilia i do sredine deonice imala je 18 poena prednosti. Rutinski je Zvezda privela kraju poluvreme i nakon 20 minuta imali su domaći prednost 53:28.

Simanić, pa Bili Beron postigli su po trojku za Zvezdu na početku deonice, a prednost domaćina nastavila je da raste u nastavku. Odlično šutersko veče Crvene zvezde pogodili su domaći devet trojke, od čega tri na početku treće četvrtine. Raspoložen sa druge strane jedino je bio Kinan Evans. Malo toga nije išlo za rukom domaćim igračima koji su došli do ubedljive prednosti 76:45.

FOTO: KK Crvena zvezda

Ništa se nije promenilo ni u poslednjoj deonici. Dobio je šansu na parketu malo veću i Nenadić, koji je ušao umesto Brauna. Do sredine poslednje deonice crveno-beli su održavali 30 poena prednosti. Nije bilo rešenja za raspoloženu Zvezdu. Igokea nije imala osim raspoloženog Evansa nijednog igrača koji je mogao da odgovori napadima Zvezde, a nisu dobro izgledali gosti ni u napadu. Na kraju zaslužena i ubedljiva pobede Crvene zvezde 

Crvena zvezda – Igokea 103:61 (29:18; 24:10; 23;17; 27:16)

Crvena zvezda Kuzmić 10, Braun 13, Davidovac, Nenadić 4, Lazić 7, Faje 3, Beron 19, Dobrić 13, Gist 13, Dženkins 6, Simanić 7, Odžo 8.

Igokea: Evans 16, Simeunović, Talić, Lešić 5, Kariniauskas, Nikolić, Grin 15, Stević 4, Von 19, Ilić 2, Kočić

ABA LIGA 6. KOLO

Subota

Zadar – Partizan 57:72
Budućnost – Cibona 87:64

Nedelja

Koper Primorska – Cedevita Olimpija 67:90

Ponedeljak

Krka – Mega Bemaks 74:69

 Crvena zvezda – Igokea 103:61

FOTO: KK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter