0
Košarka

NBA: Boban starter, Dončić na korak od trpl-dabla, rekord karijere Gudurića! Harden dominirao (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.19 u 09:20

Uzbudljivo veče u NBA ligi je iza nas. Ubedljive pobede zabeležili su Seltiksi i Roketsi, dok je ‘srpski derbi’ pripao Dalasu, a odličnu rolu prikazala su dvojica Srba.

Boban Marjanović i Luka Dončić slavili su protiv Gudurićevih Grizlisa 138:122, a u tom meču krilni košarkaš Grizlisa postavio je rekord karijere. Maveriksi su opravdali očekivanja i bez problema su izašli na kraj sa Grizlisima.

U ekipi Memfisa zablistao je Gudurić sa 14 poena, tri skoka, četiri asistencije i dve ukradene lopte. On je nadmašio svoj rekord karijere u poenima od devet u kratkoj NBA karijeri, dok ga je izjednačio u uspešnim dodavanjima. Kod Grizlisa najefikasniji bio je Džeren Džekson sa 23 poena i četiri uhvaćene lopte, dok je 18 poena imao Džej Krauder.

Na drugoj strani dobar je bio Marjanović sa devet poena, pet uhvaćenih lopti i dve asistencije, koji je dobio priliku kao starter, U centru pažnje bili su potezi Luke Dončića koji bio nadomak novog tripl-dabla sa 24 poena, 14 skokova i osam asistencija.

Seltiksi su na gostovanju u Teksasu savladali ekipu San Antonio Sparsa rezultatom 135:115.

Od prvog sudijskog podbacivanja nošeni na krilima raspoloženih Hejvarda, Tejtuma i Smarta stekli su gosti prednost i nakon 12 minuta vodili su sa 39:30.

Nije imao Greg Popovič rešenja za dobar napad bostona. Ređali su se poeni Džejlena Brauna i Kembe Vokera, a jedini igrač koji je držao Sparse u igri bio je Demar Derozan.

Robert Vilijams je uspeo da odigra odličnu odbranu na Lamarkus Oldridžu, sveo ga je na svega 3 poena. U drugom poluvremenu su Seltiksi samo završili započet posao i upisali sedmu pobedu ove sezone, pa su na vrhu Istoka. Ipak u senci pobede ostala je i povreda šake Gordana Hejvarda.

Džejlen Braun je meč završio sa 30 poena, 26 je postigao Kemba Voker, a 19 Džejson Tejtum, dok su na strani Sparsa briljirali Demar Derozan sa 22, odnosno Peti Mils sa 20.

Nošeni odličnom partijom Džejmsa Hardena ekipa Hjuston Roketsa nastavlja sa dobrim partijama. ‘Brada’ je bio odličan u pobedi Roketsa nad Čikago Bulsima 117:94. Popunio je sve kolone. Uz 42 poena, imao je 10 skokova, devet asistencija, dve ukradene i šest izgubljenih lopti.

Džejms Harden nastavlja sa dominantim partijama! Nekadašnji MVP lige je briljirao u pobedi Hjuston Roketsa nad Čikago Bulsima (117:94) sa impresivnom statistikom 42 poena, 10 skokova, 9 asistencija, 2 ukradene lopte i 6 izgubljenih.

U tvrdom prvom poluvremenu Bulsi su održali korak sa raspoloženim protivnikom, a pre odlaska na pauzu imali su zaostatak od samo pola koša, 50:49. Vestbruk i Harden su potom preuzeli stvar u svoje ruke i Bulsi rutinski savladani „Junajted Centru“.

Pored Hardena, treba spomenuti i Rasela Vestbruka koji je susret okončao sa 26 poena, dok je Klint Kapela imao 16 uz 20 skokova. Na drugoj strani, Vendel Karter Džunior je postigao 13 poena i uhvatio 16 skokova, dok su Čendler Hačinson, Lauri Markanen i Tadeus Jang takođe zabeležili po 13 poena.

San Antonio – Boston 115:135
Šarlot – Nju Orleans 110:115
Čikago – Hjuston 94:117
Memfis – Dalas 122:138
Oklahoma – Golden Stejt 114:108

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter