0
Košarka

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

PREDRAG DANILOVIĆ: Nadam se da ćemo na ime ogromnog iskustva dobiti kvlafikacione turnire!

Objavljeno: 04.11.19 u 17:54

Srbija je zvanično podnela kandidaturu za organizaciju ženskog i muškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, objavljeno je danas.

– Nadamo se, ako dobijemo organizacije tih turnira, da ćemo biti spremni jer imamo ogromno iskustvo. Time bismo donekle olakšali mogućnost da se naše dve selekcije plasiraju na Olimpijske igre – rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović novinarima.

Po njegovim rečima, ogromne zasluge za to ima država Srbija. Danilović je istakao da ne treba biti preveliki optimista.

– Bili smo veliki optimisti za razne stvari pa nismo ispunili očekivanja. Treba da se spremimo za najgore, da ne dobijemo. Ako dobijemo, još bolje. Uradićemo sve da dobijemo – dodao je predsednik Saveza.

Kako je kazao, izazov je bila organizacija letošnjeg evropskog šampionata za košarkašice i sve je prošlo kako treba.

– Dobili smo ogromne pohvale. To naravno ne može da se uradi bez pomoći države. Našim radom, smatram da smo to zaslužili. Daj Bože da dodjemo u situaciju da treba da brinemo kako ćemo to organizovati – naveo je Predrag Danilović.

Još se ne zna tačan datum odredjivana domaćina, ali je Danilović naveo da se pominje 15. novembar.

Žreb za grupe kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju, koje će se igrati naredne godine, održaće se 27. novembra.

– Razgovori oko novog selektora košarkaša su u toku.

Danilović je naveo i da su u toku razgovori oko novog selektora muške reprezentacije i da će javnost biti obaveštena kada se nadje rešenje.

– Razgovori su u toku, ima imena u opticaju. Osetljiva je tema. Kada se bude iskristalisalo, biće javljeno. Bilo bi neozbiljno da pre toga bilo šta govorim – rekao je Danilović novinarima u Beogradu.

Nakon osvajanje petog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini, selektor Aleksandar Djordjević je napustio klupu nacionalnog tima. Njemu je utakmicom protiv Češke istekao ugovor sa KSS-om.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je danas da je još rano da se govori o nastavku saradnje sa selektorkom ženskog nacionalnog tima Marinom Marković, ali je istakao da veruje da će to „najlakše da se reši“.

– Marinu znam od kad je bila mala, imamo specifičan odnos. Imamo apsolutno razumevanje jedno prema drugom. To će najlakše da se reši, ali još je rano – rekao je Danilović novinarima u Beogradu.

Marina Maljković se na klupu nacionalnog tima vratila u januaru 2018. godine i tada je potpisala ugovor na dve godine.

– Kada je osetila da više ne može pre par godina, trebalo nam je pet minuta kada smo seli i razgovarali. Toliko će biti potrebno i za eventualni nastavak saradnje. Nije to striktno poslovni odnos, da jeste, reprezentacija ne bi uradila to što je uradila svih ovih godina – dodao je Danilović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter