Dosta je bure podigao meč 5. kola ABA lige u kome je Partizan savladao FMP rezultatom 90:85.

Nakon meča saopštenjem se prvo oglasio FMP u kome su ‘panteri’ istakli ‘da smo umesto košarke gledali reviju prostakluka u režiji Partizana’.


Nedugo zatim stigao je odgovor Ostoje Mijailovića sa Tvitera u kome je pored FMP-a ‘pecnuo i ‘večitog rivala.

Danas je ponovo iz Železnika stiglo novo saopštenje u kome je FMP odgovorio da ne želi polemiku sa ‘uticajnim tviterašima’. Saopštenje u nastavku prenosimo u celosti.

– KK FMP ne želi bilo kakvu polemiku sa bilo kim, posebno ne sa “uticajnim tviterašima” i jutjuberima, već odgovor na jednostavno I jasno pitanje – zašto je utakmica odigrana 02.11.2019. bila ista kao i sve prethodne kada je naš tim gostovao KK Partizan NIS? Dakle, tražimo pojašnjenje za nešto što je bilo, sve ostalo je čista zamena teza i namerno skretanje sa teme. Ili je možda u pitanju deficit u intiligenciji, jer ne razumete suštinu pitanja pa odgovarate na nešto što nije tema – pitaju se iz Železnika.

Ističu iz FMP-a da rivalstvo ne podrazumeva mržnju.

– Dobri srpski domaćin koji vlada moderim tehnologijama poput društvenih mreža, sa druge strane ne shvata suštinu sporta – Rivalstvo ne podrazumeva mržnju. Odbijanje da se prihvati odgovornost je davanje podrške svemu onome što je pogrešno. Zreli, celoviti i ostvareni ljudi prihvataju odgovornost i trude se da nešto menjaju da bude bolje. Nedovršeni karakteri to ne mogu da urade, jer nemaju mentalnih, moralnih i ljudskih kapaciteta da se nose sa odgovornošću i nešto menjaju (ili ne smeju). Takvi samo plivaju u svom mediokritetskom mulju u kome se najbolje snalaze. Mi deo tog blata nećemo biti, niti želimo da nas neko uvlači u priče o budžetima, teorijama zavere, utakmicama sa kojima nemamo veze i koje će se tek odigrati. KK FMP kao srpski klub sa skoro 10 srpskih reprezentativaca bivših i sadašnjih (u seniorskim i mlađim kategorijama) samo traži odgovor na pitanje – zašto je utakmica 5.kola ABA lige koju je organizovao KK Partizan bila katastrofalno organizovana. Ponovo – navedeno je u saopštenju FMP-a 

FOTO: KK Partizan