20
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

SAOPŠTENJE KK FMP: Umesto košarkaške predstave gledali smo reviju prostakluka u režiji Partizana!

Objavljeno: 03.11.19 u 13:50

Partizan je pobedio FMP Železnik i naneo mu je prvi poraz ove sezone u ABA ligi, a posle meča i novih uvreda sa tribina ‘panteri’ su odlučili da se oglase saopštenjem.

HotSport saopštenje za javnost prenosi u celosti:

– KK FMP ponovo je u subotu umesto deo važne utakmice ABA lige, koja je bila i derbi kola (pa valjda i svojevrsna promocija srpske košarke u regionu), bio deo režirane predstave i „tako normalne“ revije prostakluka koja godinama gledamo kada je domaćin našem klubu – KK Partizan.

KK FMP kao dvostruki osvajač ABA lige, klub sa istorijom, rasadnik reprezentativaca i talenata, od kojih su mnogi propali upravo u samozvanoj „instituciji“ srpske košarke, već godinama je meta najgorih uvreda, i slobodno možemo reći mržnje kada gostuje ekipi Partizana. Čime je ta ogromna netrpeljivost i opsednutost KK FMP zaslužena (osim što smo ih sportski pobeđivali na terenu), ne znamo, ali smo u više navrata skretali pažnju, zarad dobrobiti ABA lige i srpske košarke, da nećemo tolerisati ovakav pir divljaka kojima su košarka i sport na poslednjem mestu. Nismo napuštali parket i pored činjenice da smo imali mnogo razloga za to, i u prošlosti, pa i u subotu.

Na najgore uvrede upućivane u subotu sa tribina u 8 navrata, zvanični spiker oglasio se samo jednom? Sadržaj ovih uvreda nećemo iznositi u javnost iz osnovne pristojnosti. Ali, ako je to u skladu sa propisima ABA lige i načelima sporta, onda ova liga i košarka u Srbiji nemaju nikakvu budućnost!

Pošto smo od čoveka koji je trenutno na mestu predsednika KK Partizan više puta čuli u javnim istupima da je „dobar srpski domaćin“ nije nam jasno da li tako u svojoj kući u Prislonici kod Čačka dočekuje goste psovkama, uvredama na račun njihovih porodica, i najprimitivnijim izlivima mržnje?

Zato dotičnog, koji se očigledno kroz svoje javne nastupe bavi svima, osim svojim klubom (što donekle i razumemo jer je u košarku ušao tek pre 3 godine) smatramo najodgovornijim za organizaciju utakmice 5.kola ABA lige, a skandiranja sa tribina i napade grupe divljaka iza klupe KK FMP organizovanim i režiranim.

KK FMP zato obaveštava ambicioznog čelnika KK Partizan, da za razliku od njega, klub iz Železnika nije od juče u srpskoj košarci, i da će svaki sledeći duel, a organizuje ga KK Partizan – prekidati utakmicu i na najmanji povik i vređanje bilo koga iz delegacije KK FMP!

A srpsku košarkašku javnost kojoj je ovo postalo „normalan“ model ponašanja i „vruća atmosfera na tribinama“ upozoravamo da se zapitaju zašto nam je košarka, počev od Košarkaškog Saveza Srbije i njihovih čelnika (koji su uz to i vrlo jasno navijački opredeljeni uz svu nesposobnost koju pokazuju), tu gde jeste, i zašto je meta uvreda tim i klub u kome se nalazi 10 domaćih igrača od kojih su mnogi, a neki će sutra sigurno biti reprezentativci Srbije?

Ako je cilj bio da neko po svaku cenu „mora“ da pobedi u subotu, trebalo je da o tome bude informisan i KK FMP – da ne dolazi na utakmicu! A ne da se za to angažuju nekadašnji bliski prijatelji iz vremena SFRJ, „čuveni operativac i bivši sudija specijalac“ a da zadatak izvršava treći sudija koji je navodno „zalutao“ na utakmicu!

KK FMP će u skladu sa srpskom tradicijom uzvratiti gostoprimstvo KK Partizan NIS u drugom delu sezone, a srpsku javnost obaveštavamo da je disciplinski sudija ABA lige kroz dopunski izveštaj detaljno informisan o dešavanjima na utakmici u organizaciji „dobrog srpskog domaćina“ i njegovog kluba.

KK FMP nikome ne preti, ali nakon subote neće ni mirno posmatrati scenario u kome jedan klub, bez obzira na cenu, ponajmanje na terenu želi da dođe do cilja. Ako KK FMP sa 10 srpskih igrača i reprezentativaca naše zemlje, treba da bude deo te „igre“, mi u njoj nećemo učestvovati – ali nećemo ni ćutati!

Nadamo se da neće ćutati ni javnost i mediji, i objaviti ovo saopštenje KK FMP, koje je i pokušaju da sačuvamo srpsku košarku, jer njeni temelji nisu pravljeni na događajima i „utakmicama“ poput one koja je odigrana u subotu – stoji u saopštenju kluba iz Železnika.

FOTO: KK Partizan

0
0

20 Komentara

  1. COVICU PRE TVOJIH KOMENTARA POGLEDAJ
    UTAKMICU U ZELEZNIKU.
    TAKVU BRUKU, TAKVE LJIGE
    SVET JOS NIJE VIDEO. KAKO
    IMAS OBRAZA DA PISES
    POSLE TOG HAOSA. KO TI JE
    KRIV STO TVOJI ZVEZDASI
    NE VOLE TVOG SINA. ZNAJ DA GA MI VISE CENIMO.
    DECKO JE DOBAR, ALI TI ,
    TI SI JEDNA OBICNA GNJIDA.
    AJDE KOD SARAPE NA PINKU
    I KO DVE BABE NAPADAJTE
    NAJVECEG KK PARTIZAN.
    P. S. SRECNI SMO STO CE
    BRZO UTAKMICA. A DERBI,!
    DERBI NEMA VISE,,COVIC
    UGASIO ZVEZDU.

    0
    0
    Odgovori
  2. Čovketov mrzilački pečat je na ovom pisaniju tzvFMP. Ako mislite da smo zaboravili vaše morbidije iz ciganskog rezervata zvanog Železnik,grdno se varate! Ove godine ćemo završiti sa oba kraka vaše hobotnice.Takav mrzlački i srdljivi tvor kao on nije se odavno pojavio u srpskom sportu. Može delimično samo da mu konkuriše lažni dr i Arizona zatvorenik iz drugog vam šliht kluba iz Lj. B.
    Koliko ste puta pobedili kučku u zadnjih sedam godina, mamicu li vam cigojnersku?!

    0
    0
    Odgovori
  3. VIDELI SMO I OSETILI VASE
    “ GOSTOPRIMSTVO “ U
    ZEKEZNIKU. PLJUVANJE I
    PRETNJE. OVO SAOPSTENJE
    JE IZ ZVEZDINE KUHINJE.
    ZVEZDU BOLI POBEDU
    PARTIZANA. CIGANARIJO !

    0
    0
    Odgovori
    • I kese sa urinom ljuljanje koševa kao i doček Budućnosti, ali moralna nakaza koristi fmp 1 da pokuša da zastraši sudije jer njegov skupi projekat u vidu fmp 2 nije zadovoljio početak sezone i igra sa Partizanom.

      0
      0
      Odgovori
  4. Al se groblje raspisalo kakve si im samo komplekse Nebojsa nabio da pisu sve i svasta,da si nam ti ziv i zdrav i da deremo ovu bandu jos dugo.

    0
    0
    Odgovori
    • Nama nije niko nabio komplekse, ali vama jeste doktor košarke Duško Vujošević taj čoravi ljigavac je iznervirao i legendi Džajića pa je dobio po labrnji od njega.

      0
      0
      Odgovori
  5. Saopstenje FMPa????
    Valda je to saopstenje Covica, a u ime jednog od svojih klubova,
    Radnickog koji danas nosi ime FMPa.

    Covic se raspisao ovih dana….posto niko sa njim nece da prica, on mora da komunicira pisanjem saopstenja u nadi da ce to bar neko procitati.
    Skoro da mi ga je zao…ali jbg, zao mi je onih ljudi po Kosovu kojima je pokrao pare, zao mi je radnika koji su ostali bez poslova nakon njegovih privatizacija, zao mi je pokojnog Premijera, pa mi ove gnjide ne moze nikako da bude zao.

    0
    0
    Odgovori
  6. Zasto je kasnilo saopstenje? Zasto trener ili predstavnik kluba odmah nije reagovao? A, da… Coki je morao da smisli. Coki, kada i AV izadjes iz volje, a vec si na dobrom putu, ode tamo gde je odavno trebalo

    0
    0
    Odgovori
  7. Covicu kakav si ti sram za nasu kosarku…Celu utakmicu navlace za vas, i ti se usudis da pominjes sudjenje? Doci ce i tebi kraj uskoro, a kad umres, necu se ustrucavati da ti se popisam na nadgrobni spomenik. Profitirace neko i od tvoje porodice, neces samo ti od rata.

    0
    0
    Odgovori
    • Jeli ovo saopštenje posle utakmice u Železniku kada su drmani koševi, ubacivane kese sa urinom, vređani i oljuvani igrači i trener Partizana, kada je Milutinov pogođen zapaljenom bakljom u leđa, kada su radili PP aparati, kada su letile stoluce na igrače Partizana, kada je vređan Mačvan, kada je vređan Novica ili možda Džikičeva majka …
      Ili je to bio sport i sportko i kulturno navijanje

      0
      0
      Odgovori
  8. Znate vi odlicno odakle sva mrznja. Tacno je da ste bili rasadnik talenata, i kao takve svi su vas cenili, pogledajte gde ste sad. Sto se tice obracanja navijaca, razmislite malo i o tome, zasto Partizanovi navijaci imaju takav odnos samo prema vama i zvezdi, zasto se tako ne odnose prema drugim klubovima….zapitajte se ko je i na koji nacin stvorio takvu atmosferu.

    0
    0
    Odgovori
    • Takav odnos prema Zvezdi i FMP-u proizilazi iz licne frustracije da je neko bolji od vas a cinjenica je da jeste!Doslo vreme da se batina ne sme koristit,sudije se ne smeju gepekovati i eto propasti za vas!Smradovi!

      0
      0
      Odgovori
      • BEZI BRE mali TALIBANU TI SI BOLJI OD INSTITUCIJE KOJA JE NAJVECA, NAJTROFEJNIJA, NAJGLEDANIJA ,NAJVOLJENIJA. DA USTANES I DA STOJIS MIRNO KAD UZIMAS U SVOJA NEDORASLA USTA NEBESKI PARTIZAN GOBLINU MUTAVO EGIPATSKI.

        0
        0
        Odgovori
      • O čemu ti laprdaš sedi bre je li vam bili the četvokprak naučio pravila vi ste sekta koja širi mržnju i zlo idi bre što prepošteni čović nije dao saopštenje u zadnjoj utakmici finala naše lige kad onaj trči ko da se igra rukomet, a ne košarka ajde odj…

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter