1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

ABA LIGA: Crvena zvezda umalo napravila od gotovog veresiju u Zagrebu! (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.19 u 19:50

Crvena zvezda savladala je Cibonu u Zagrebu rezultatom 86:72 u petom kolu regionalne ABA lige.

Od samog početka meča je delovalo da Crvena zvezda igra u opuštenijem ritmu, ‘sa pola gasa’ što je u početku dozvoljavalo Ciboni da bude u egalu, ali već od druge deonice crveno-beli su počeli da stvaraju prednost.

Pre svega na krilima Čarlsa Dženkinsa, koji je u tim momentima pogađao trojke 3/3, uz ‘buđenje’ Filipa Čovića. Na zadovoljstvo navijača Zvezde.

Omaleni plejmejker pogodio je dve vezane trojke koje su Zvezdi donele osetno vođstvo, a potom je na isteku prvog poluvremena uspeo da pogodi novi šut van linije 6,75 metara za osam poena razlike na poluvremenu 43:35.

U trećoj deonici Zvezda je dodatno počela da pogađa za tri poena. Na dobru partiju Dženkinsa i Čovića, nadovezao se Bili Beron koji je počeo da pogađa iz svih pokušaja.

On je doprineo da Zvezda povede sa 17 poena prednosti i da procenat šuta za tri u trećoj deonici bude 75 odsto, a na utakmici ukupnih 60 posto (14/23).

Ipak, Zvezda je uspela to da prokocka. Munjevito je Cibona uspela da smanji zaostatak na samo tri poena razlike (72:75) i tri minuta pre kraja. Ali je upaljen ‘alarm’ u gostujućem taboru najozbiljnije shvatio, do tada, vrlo loši Lorenco Braun.

Pogodio je trojku, potom i dvojku i tako ‘povukao ručnu’ u ključnim momentima.

Najefikasniji igrač ovog meča bio je Stratos Perperoglu sa 15 poena, Filip Čović ga je pratio sa 14, dok je dvocifren bio i Bili Beron sa 10 poena.

U redovima Cibone, bolji od ostalih bili su Bundović sa 15, Kovač sa 14 i Rebec sa 11 poena.

CIBONA – CRVENA ZVEZDA 86:72 (18:18, 17:25, 21:25, 16:18)

Dvorana: Dražen Petrović (Zagreb)

Cibona: Bilinovac 4, Rebec 11, Katić 3, Bundović 15, Vucić 2, Kovač 14, Novačić 5, Prkačin 7, Rozić 2, Ljubičić 2, Gibson, Ramljak 7.

Crvena zvezda: Kuzmić 9, Čović 14, Braun 9, Perperoglu 15, Lazić, Faje 9, Beron 10, Dobrić, Gist 8, Dženkins 9, Simanić, Jovanović.

0
0

1 Komentara

  1. Nemojte samo Čovica hvaliti jednu utakmicu odigra dobro a pet lose Zvezda veceras ima vise izgubljenih lopti nego asistencija to govori o igri Čovica i Brauna oni su plej igeači,, to moze proci kod Cibone a kod iole jače ekipe poraz je siguran

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter