1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

ABA LIGA: Partizan slavi i kada ne igra dobro, FMP doživeo prvi poraz

Objavljeno: 02.11.19 u 21:56

U drugom meču petog kola ABA lige Partizan je dočekao FMP iz Železnika. Utakmica u ‘Pioniru’ opravdala je epitet derbija.

Košarkaši Partizana ponovo su potvrdili pravilo da kada se muče u prvoj četvrtini dobijaju meč. FMP je jedinom neporaženom timu u Evrokupu pružio dostojan otpor i dobro namučio izabranike Andree Trinkijerija. Na kraju 90:85 za crno-bele. Najefikasniji u Partizanu bio je Rašon Tomas sa 23 poena. Pratio ga je Nemanja Gordić sa 15 poena. U FMP-u Rit je postigao 14, a Đorđević 12. 

FOTO: KK Partizan

Poveo je Partizan 4:0, onda je usledila serija gostiju koji su brzo poveli sa 11:4. Duop Rit je bio raspoložen od početka, a agresivno je u napadu odgovarao Rade Zagorac koji je dobro igrao i u defanzivi i imao dve ukradene lopte u prvoj četvrtini. Preuzeli su crno-beli vođstvo na dva minuta pre kraja deonice 16:15. Ipak, prva četvrtina pripala je ‘panterima’ 19:20.

Žanis Pejners pogađa dve trojke, a pri rezultatu 19:22 pogodio je za tri uz faul Pota. U nastavku meča igrao se egal, te se nijedan tim nije odvojio na više od dva poena. Iako je FMP bio u prednosti, do polovine druge deonice gosti su izgubili osam lopti. Ipak, ušlo se u egal završnicu i poluvreme je završenon rezultatom 40:40

FOTO: KK Partizan

Dobro je FMP otvorio četvrtinu i ubrzo su gosti otišli na pet poena prednosti, a Trinkijeri je morao da zatraži minut odmora. Brzo je trojkom odgovorio Markus Pejdž. Birčević se za Partizan razigrao i veoma brzo su sa pet poena zaostatka crno-beli došli do pet poena prednosti. ‘Panteri’ su se mučili i sa linije za slobodna bacanja gde su promašili četiri vezana bacanja. Jaramaz je zakucao u poslednjim sekundama i crno-beli u poslednju deonicu ulaze sa sedam poena prednosti.

FOTO: KK Partizan

Partizan je energično ušao u poslednju deonicu. Dobrom odbranom i igrom u napadu održavali su prednost. Sreća je takođe pogledala crno-bele kojima su pripadale ‘ničije lopte na početku četvrtine. Ipak, nije odustao FMP, ponajviše zahvaljujući sjajnom Stefanu Potu koji je lopte delio kao na tacni  istopili su ‘panteri prednost Partizana i vratili se na dva poena zaostatka. Gordićevo iskustvo pomoglo je dosta u završnici Partizanu, prvo je pogodio trojku, a potom i polaganje. Partizan je održavao prednost od šest poena. Desetu trojku za FMP pogodio je Aleksa Radanov i FMP se vratio na tri poena, ali je sa druge strane odgovorio Rašon Tomas. Ponovo je Aleksa Radanov bio odlučujući faktor, krenuo je na polaganje, a Stefan Birčević ga je faulirao za dva plus jedan. Partizan samo na dva poena prednosti. Partizan je ipak na kraju nošen iskustvom  slavio sa 90:85. 

FOTO: KK Partizan

Partizan – FMP 90:85  (19:20; 21:20; 26:19; 22:23)

Partizan: Zagorac 8, Pejdž 6, Gordić 15. Parahuski 0, Jaramaz 10, Miletić, Veličković, Birčević 5. Janković 8, Tomas 23, Pejners 9, Mozli 6.

FMP: Rit 14, Uskoković 4, Pecarski, Jeremić 5, Pot 7, Đoković 5, Simović, Radanov 18, Tejić 9, Šešlija, Ulubaj 11, Đorđević 12

FOTO: KK Partizan 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter