0
Evroliga

EL: Crvena zvezda ima novo oružje, Himki je ubedljivo pao u ‘Pioniru’! (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.19 u 21:00

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu u Evroligi, ovog puta protiv Himkija u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ rezultatom 90:78.

Himki je u Beograd stigao sa čak četiri pobede iz prvih pet kola, dok je Zvezda imala samo jedan trijumf i ovaj susret je doživela krucijalnim za nastavak takmičenja u najjačoj evropskoj ligi.

I počelo je prilično šokantno, uz razmenu udaraca, umalo opštu tuču na terenu i isključenje. Pomalo nepravedno, u svlačionicu je morao kapiten crveno-belih Branko Lazić. Šta se desilo.

U jednom duelu Janis Tima je Laziću zadao udarac u stomak, da bi potom Zvezdin kapiten odgovorio i udagio Letonca po ruci. Usledio je prekid, gledanje snimka i tada je Lazić dobio isključujuću ličnu grešku, a Tima nesportsku, ali je ostao na terenu.

Ipak, to nimalo nije poremetilo domaće košarkaše u prvom poluvremenu. Briljantno je na početku povukao Boriša Simanić koji je inicirao seriju od 8:0 i postigao prvih 10 poena Zvezde.

To je već u prvoj četvrtini donelo osetnu prednost domaćinu, a kada je ruski tim to počeo da ‘topi’, pojavio se Stratos Perperoglu. Grk je nastavio tamo gde je stao Simanić i u drugoj četvrtini sa dve trojke doneo Zvezdi prednost od 13 poena – 40:27.

Ubrzo je Džejms Gist pogotkom uz dodatan faul doneo 45:29, što je bila najveća prednost na meču, koju je do poluvremena Himki spustio na 50:41.

Ne samo da Zvezda nije ‘spustila gas’ u nastavku, već je u trećoj četvrtini u potpunosti razbila večerašnjeg rivala. Svoj doprinos počeo je da daje i Bili Beron, koji je zaigrao u ‘punoj brzini’ i počeo da pogađa u svom stilu.

Zvezda je treću deonicu dobila sa čak 30:15 i došla do velikih 24 poena razlike pred ulazak u poslednjih 10 minuta utakmice.

Zvezda je i tu razliku dodatno uvećala i stigla do plus 27, ali je tada usledio pad u igri i Rusi su to iskoristili da dođu do serije od 14:0.

‘Ručnu’ je uspeo da povuče Beron tako što je smirio tempo igre, pokušavao prodorom i dobijao lake poene sa linije penala, te je Zvezda uspela da iskontroliše meč do kraja.

Najefikasniji igrač ovog meča bio je Boriša Simanić sa 18 poena i on bi mogao da bude veliko ‘oružje’ crveno-belih u nastavku sezone. Do sada ga nisu previše koristili, a videćemo kako će biti po povratku povređenih Derika Brauna i Mohameda Fajea.

Simanića su pratili Beron sa 17, Perperoglu sa 15, Gist sa 12 i Lorenco Braun sa 10 poena, kojima je dodao i sedam asistencija.

U gostujućem taboru Aleksej Šved je zaustavljen na ‘samo’ 14 koševa, Devin Buker je ubacio 13, a Entoni Gil je dodao 11 poena.

Crvena zvezda – Himki 90:78

Dvorana: ‘Aleksandar Nikolić’.
Sudije: Roka, Peres, Rosi.

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 4, Čović 0, L. Braun 10, Perperoglu 15, Davidovac 2, Lazić 0, Beron 17, Dobrić 3, Gist 12, Dženkins 8, Simanić 18, Odžo 1.

HIMKI: Šved 14, Buker 13, Tima 8, Karašev 0, Zajcev 7, Desiatnikov 4, Jerebko 9, Monja 2, Gil 11, Jović, Evans 5, Bertans 5.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter