0
AdmiralBet ABA Liga

BIVŠI HRVATSKI REPREZENTATIVAC: Cibona i Zadar moraju da istupe iz ABA lige!

Objavljeno: 31.10.19 u 18:46

Luka Žorić, čovek koji je odigrao 99 utakmica u nacionalnom dresu Hrvatske, smatra da regionalna košarkaška liga nije regularna.

U intervjuu za ‘Sportske novosti’ Žorić je objasnio svoj stav zbog kog misli da bi Zadar i Cibona trebalo da istupe iz ABA lige.

– Posle svih tih godina koliko se igra ABA liga, ja zaista mislim da u ovoj konstalaciji snaga u regionu, Zadar i Cibona ne treba da igraju ABA ligu! Naša dva kluba su tu, iz raznoraznih razloga, kanta za napucavanje i to nikome ne treba. U toj ligi mi postojimo samo da bismo drugima služili za njihove interese i ciljeve. Na kraju, ta ABA liga nije niti pošteno, fer takmičenje. Naši proračuni i naša ulaganja u ekipu nisu identična drugima, a s druge strane naš porezni sistem nije kao u nekim drugim zemljama iz regiona. I mislim da u toj ligi svi klubovi nemaju isti tretman, pa je zbog toga za mene ta liga i neregularna. Zadar i Cibona se bore za ostanak, dolaze im u goste klubovi koji ih napucavaju, ne razvijaju se pritom mladi, nego igraju polovni stranci, i to sve zajedno, po mom mišljenju, ne vodi nigde. Treba napraviti ozbiljan zaokret – rekao je Žorić.

Smatra da je mnogo korisnije igranje u evropskim klubovima.

– Onoga trenutka kad smo prestali da igramo u Evropi, zaustavilo se i naše školovanje i razvijanje igrača i trenera. Mi sada odlazimo u Makedoniju da gledamo kako neko igra, kakve dresove ima, putujemo u lošije gradove nego što su to bili oni evropski nekada, a patimo jako u razvoju i igrača i trenera – poručio je Žorić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter