0
Evrokup

FOTO: KK Partizan

EVROKUP: Partizan ‘razbio’ Limož, crno-beli načinili veliki korak ka plasmanu u narednu rundu!

Objavljeno: 30.10.19 u 21:08

Košarkaši Partizana pobedili su Limož na gostovanju u Francuskoj i na taj način napravili su veliki korak ka drugoj fazi takmičenja.

Peta pobeda u pet mečeva, a nakon prve deonice koju su dobili gosti sa devet poena niko nije mogao da nasluti ovako ubedljivu pobedu crno-belih koji su doputovali bez Novice Veličkovića i Korija Voldena koji zbog povrede nisu konkurisali za tim. Najefikasniji u pobedi Partizana 60:82 bio je Rašon Tomas sa 16 poena, dva manje ubacio je Markus Pejdž, a 13 Nemanja Gordić. U timu Limoža Invernici je ubacio 12, poen manje ubacio je Lang.

Nakon tri minuta meča Limož je imao prednost 11:5. Spor start za crno-bele, ali važno je da se u strelce upisao Rašon Tomas koji uz dvojku izvlači i faul. Za Partizan se upisao i Nemanja Gordić. Napravio je potom Partizan seriju od 5:0 i vratio se u meč. Na kraju deonice Partizan je u zaostatku 23:16.

FOTO: KK Partizan

Razigrao se Markus Pejdž u drugoj deonici. Partizan je sa deset poena Amerikanca uspeo da se spusti na -2 na semaforu i da se u potpunosti vrati u meč. Poenima Gordića crno-beli došlii su do prvog vođstva na meču. Partizan je drugu četvrtinu dobio rezultatom 20:7 i najviše zahvaljujući Pejdžu i Mozliju ima prednost 36:32 na poluvremenu.

FOTO: KK Partizan

Tvrd početak treće deonice. Samo dva poena postigao je Limož u dva ipo minuta treće četvrtine. Ipak, brzo je Partizan zbio redove i povisio na do sada najvećih osam poena prednosti u meču. Kriston je odlično šutirao van linije 6,75, ali je Partizan u nastavku podigao na 10 poena prednosti dobrom odbranom i još boljom napadačkom igrom. Nastavio je Partizan u istom ritmu i treću četvrtinu crno-beli dobili su sa 20:8 i pred poslednju deonicu imali su velikih +16 poena. Andrea Trinkijeri može da bude zadovoljan, jer je Limož potpuno izgubio konce. Jako smo blizu momenta kada će crno-beli definitivno overiti plasman u drugu fazu.

U četvrtoj deonici Partizan je nastavio gde je stao. Jaramaz koristi odlično svoju brzinu kada se na njemu igra čvrsta odbrana. Partizan je pogađao sve. Konkin je za domaćina bio polovičan sa linije za sl. bacanja. Gordić je pogodio sa druge strane težak šut. Trojku je pogodio Leng, sa druge strane odgovorio je Tomas majstorskim zakucavanjem. Partizan je u potpunosti onemogućio pik en rol igru domaćina.

Limož – Partizan 60:82 (25:16, 7:20, 8:20, 20:26)

Limož: Mbala, Krusol 3, Kriston 11, Varanauskas, Invernizi 13, Dianje, Konklin 9, Lang 12, Butsiel 4, Možib, Braun, Sanford 8.

Partizan: Zagorac 4, Pejdž 14, Gordić 13, Parahuski, Jaramaz 8, Miletić, Birčević 4, Janković 4, Tomas 16, Pejners 8, Mozli 11.

FOTO: KK Partizan

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter