0
Evroliga

FOTO: FIBA

VASA MICIĆ ISKRENO: Na papiru je Srbija bila drim-tim u Kini, ali…

Objavljeno: 28.10.19 u 21:30

Plejmejker Anadolu Efesa i košarkaške reprezentacije Srbije Vasilije Micić po prvi put po završetku Mundobasketa se osvrnuo na osvojeno peto mesto ‘orlova’.

Micić će sa Anadolu Efesom sutra igrati protiv Crvene zvezde (18:30h), a uoči tog meča je za ‘SportKlub’ dao intervju u kom se osvrnuo i na Svetski kup u Kini.

Srbija je bila prvi favorit za osvajanje svetske titule, ali je u četvrtfinalu poražena od Argentine i morala je da se zadovolji petim mestom.

Micić je pokušao da objasnio šta se desilo.

– Jednostavno, nekada se desi takav period u procesu stvaranje ekipe, to se nama sada nažalost dogodilo. Neke stvari nisu se poklopile. Na papiru gledano, to je stvarno bio drim tim, toliko kvaliteta da je trebalo da naplaćujemo i da se gleda trening, što kažu. Ali za uspeh na velikim takmičenjima to nije nikakva garancija – SP je satkano od devet utakmica, od kojih su tri slabije. Dakle, imaš šest mečeva i ne moraš da igraš sa 12 igrača… Sve ekipe koje su došle u završnicu igrale su sa pet-šest glavnih igrača, a mi nismo uspeli da se uskladimo kao ekipa. To nam je za nauk, ne treba to da doživljavamo strašno – ide se dalje, važno je da imamo dobre igrače i da imamo potencijale koji će trajati dugo.

Traži se novi selektor, a Micić nije želeo da prognozira kakav bi profil trenera trebalo tražiti.

– Ne volim to da komentarišem jer je reprezentacija specifična, mogao bih da pričam o klupskim trenerima… Pogotovo je to slučaj u našoj državi jer stvaramo veliki pritisak oko svega toga. To je sasvim normalno, ljudi vole košarku i tako je doživljavaju, to je potpuno OK – dakle, ko god bude izabran, moraće da bude spreman da preuzme tu vrstu odgovornosti. Nije ni lako naći trenera za reprezentaciju, a ni veliko ime nije garanacija sigurnog rezultata. Verujem u Savez i u to da će naći pravo rešenje – rekao je Micić za SportKlub.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter